SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Team Liquid ja Jamppi pääsevät Islantiin
  • Juuso
    Syngelmä

Team Liquid ja Jamppi pääsevät Islantiin

julkaistu: 29.03.2022 09:00

FunPlus Phoenix (FPX) voitti Stage 1 EMEA Challengers -turnauksen, mutta ei silti pääse osallistumaan Valorantin huipputurnaukseen, VCT Mastersiin Islannissa. Syynä tähän ovat yllättävät ongelmat koronaviruksen ja Ukrainan tilanteen kanssa.

“Matkustusrajoitukset Ukrainassa ja Venäjällä sekä nykyiset koronarajoitukset tuovat edelleen lukuisia haasteita kansainväliseen matkustamiseen. Yritimme pitkään löytää keinoa FunPlus Phoenixin Valorant-joukkueelle päästä osallistumaan VCT Mastersiin Islannissa, mutta valitettavasti FunPlus Phoenix ei voi osallistua Reykjavikin turnaukseen täysin heistä riippumattomista syistä. Yritimme pitkittää deadlinea kokoonpanojen ilmoittamiselle, muokata sääntöjä, jotta kokoonpanomuutokset sallittaisiin tällaisissa tilanteissa ja puhua viranomaisille viisumeiden toivossa, mutta valitettavasti tilanne on tämä”, EMEAn Twitter-tilillä kirjoitetaan.

FunPlus Phoenixin kokoonpanoon kuuluu kaksi venäläistä ja yksi ukrainalainen. Eurooppaan matkustaminen Venäjältä on edelleen vaikeaa ja monimutkaista, koska Venäjä hyökkäsi kuukausi sitten Ukrainaan. Hyökkäyksen seurauksena Venäjälle on asetettu erinäisiä pakotteita.

Jamppi sittenkin tulessa Reykjavikissa

FunPlus Phoenixille huonot uutiset olivat Elias “Jamppi” Olkkosen edustamalle Team Liquidille varsin hyviä. EMEA Stage 1 Challengers -turnauksessa neljänneksi sijoittunut huippujoukkue korvaa nimittäin FunPlus Phoenixin Islannissa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, saako Team Liquid palkintorahaa tai VCT-pisteitä Masters 1 -turnauksesta.

Lähteet: Esportz, valesports_emea | Kuva: LiquidValorant