SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kahdesti pelikiellon saanut CS:GO-kohuvalmentaja liittyy huippujoukkueeseen –  “Eikö ole liian aikaista aprillipäivään?”
  • Toimitus

Kahdesti pelikiellon saanut CS:GO-kohuvalmentaja liittyy huippujoukkueeseen – “Eikö ole liian aikaista aprillipäivään?”

julkaistu: 06.01.2023 16:13

Tanskalainen, legendaarinen esportsorganisaatio Astralis on tehnyt muutoksia CS:GO-joukkueessaan. Johtavaksi analyytikoksi on palkattu kohu-pelaaja ja -valmentaja Nicolai “HUNDEN” Petersen.

Päätös tulee vähän yli kuukausi sen jälkeen, kun ESIC ilmoitti HUNDENin olevan vapaa osallistumaan kilpapelitapahtumiin. Kahden vuoden bannit hän ansaitsi vuonna 2021 jakamalla vastustajajoukkueelle tietoa omasta joukkueestaan edustaessaan Heroicia valmentajana. Bannit poistuivat nyt, yhdeksän kuukautta etuajassa, kun HUNDEN ja hänen asianajajansa saivat asian sovittua.

Pelikielto ei kuitenkaan ollut valmentajan ensimmäinen. Aiemmin hän sai bannit  osallisuudestaan surullisenkuuluisaan valmentaja-bugi-kohuun, kun syksyllä 2020 paljastui kymmenien CS:GO-huippuvalmentajien käyttäneen hyväkseen pelissä ollutta virhettä, joka mahdollisti karttojen eri alueiden näkemisen pelien aikana.

Astralis  ei ole aiemmin salaillut kiinnostustaan Peterseniin, jota pidetään yhtenä tanskalaisen CS:n parhaimpina taktikkoina. Jo viime vuoden elokuussa organisaatio kertoi käyttävänsä HUNDENin palveluja taustajoukoissaan ilman virallista roolia, ja ilmoittivat Dexerton haastattelussa tekevänsä analyytikko- tai apuvalmentaja-sopimuksen heti, jos bannit poistuvat.

Lue lisää: Astralis jatkoi työsuhdetta kohuvalmentajan kanssa toimitsijakiellosta huolimatta – S1mple: “Odotettua”

Astraliksen mukaan uuden taustavoiman lisäyksen myötä joukkue on entistä vahvempi ja valmis jahtaamaan pokaaleja tänä vuonna. Muutoksia tuloksiin organisaatio todella toivoo, sillä Astralis, kaikkien aikojen paras CS:GO-joukkue, on ollut viimeiset pari vuotta vain varjo entisestään, kun pelaajavaihdokset ja huonot tulokset ovat seuranneet toisiaan. Tärkeimpänä elementtinä viime vuoden lopulla takaisin ostetun, yhtenä kaikkien aikojen parhaimpana CS-pelaajana pidetyn Nicolai “device” Reedtzin toivotaan tuovan kaivattua muutosta.

CS:GO-yhteisö ei ollut HUNDENin lisäyksestä innoissaan. “Eikös ole liian aikaista aprillipäivään”, yksi kommentoija totesi. Fnaticin joukkueenjohtaja Andreas Samuelsson puolestaan totesi twiitissään, että Astraliksen joukkueen valmentajakaartissa nyt jokainen on saanut bannit jossakin vaiheessa.

Counter-Strike-huippujoukkueiden kausi alkaa parin viikon kuluttua BLAST Premier Spring Groups -turnauksella, jossa myös Astralis pelaa uudella kokoonpanollaan.

Kuva: Astralis