SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Astralis jatkoi työsuhdetta kohuvalmentajan kanssa toimitsijakiellosta huolimatta – S1mple: “Odotettua”
  • Onni
    Koponen

Astralis jatkoi työsuhdetta kohuvalmentajan kanssa toimitsijakiellosta huolimatta – S1mple: “Odotettua”

julkaistu: 12.08.2022 10:59

Richard Lewisin eilen Dexertossa julkaiseman artikkelin mukaan ESIC:ltä viime vuonna kahden vuoden pituisen toimitsijakiellon saanut tanskalaisvalmentaja Nicolai “HUNDEN” Petersen on työskennellyt tanskalaisorganisaatio Astraliksessa kulissien takana.

Organisaation mukaan hän on työskennellyt pelaajien kanssa ainoastaan liittyen kumppanuuteen harjoitteluohjelma Aim Labin kanssa, mutta Dexerton lähteet kertovat, että hän on työskennellyt joukkueen kanssa roolissa, jota hän ei ESIC-kiellon ehtojen mukaan voi tehdä virallisessa tapahtumassa. Astralis kiistää väitteet.

Tilanteesta vielä viheliäisemmän tekee se, että Petersen vuoti Astralikselle ennen viime vuoden IEM Kölniä silloisen joukkueensa Heroicin luottamuksellisia taktiikoita. Ennen tapausta tanskalaisvalmentajaa huhuttiin Astraliksen uudeksi valmentajaksi, mutta vuodon jälkeen ESIC antoi Petersenille kahden vuoden toimitsijakiellon ja siirto jäi tekemättä. Petersenillä oli turnauksen aikaan vielä kahdeksan kuukautta edellistä, valmentajabugin käytöstä tullutta kieltoa jäljellä.

Useat tanskalaiset lähteet ovat ottaneet Dexertoon tänä vuonna nimettömästi yhteyttä ja jakaneet todisteita siitä, että Petersen todella työskentelee vielä Astraliksessa.

“Kun hän sai toimitsijakiellon, he [Astralis] tiesivät, että HUNDEN tarvitsisi töitä ja hän oli osoittanut heille lojaaliutta.” “Hän on työskennellyt siellä pelaajien kanssa ja he antavat hänelle virallisen työpaikan, kun hänen kieltonsa on ohi.”, yksi lähde sanoo.

Astralis vastasi Dexerton yhteydenottoon kertomalla, että he eivät koskaan ilmoittaneet Petersenin osallistumisesta julkisesti hänen työnsä luonteen vuoksi ja totesi, että “emme koskaan ilmoita tilapäisten urakoitsijoiden palkkaamisesta”. Freelance-resurssit ja riippumattomat urakoitsijat ovat osa päivittäistä toimintaamme, ja tänä vuonna olemme tähän mennessä työskennelleet yli tusinan eri urakoitsijan kanssa ilmoittamatta yhdestäkään.” Astralis lisäsi myös, että he tarjoavat mielellään Petersenille työtä toimitsijakiellon loputtua, jos hän sitä haluaa.

Vaikkakaan työskentelyä e-urheilualalla ei ole kielletty toimitsijakiellon saaneilta valmentajilta, herättää Astraliksen toiminta varsinkin viimekesäisen tietovuoto episodin jälkeen eettisiä kysymyksiä.

Soppaan otti kantaa Twitterissä myös maailman paras CS:GO-pelaaja Aleksandr “s1mple” Kostyliev. Hänen kantansa oli lyhyt mutta selkeä:

“Odotettua, mutta erittäin hienoa työtä joka tapauksessa, katsotaan mitä he [Astralis] sanovat.

Lähde: Dexerto, @s1mpleO

Kuva: ESL