SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-valmentaja myönsi väärintekonsa – Erotettiin kärkijoukkueesta
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

CS:GO-valmentaja myönsi väärintekonsa – Erotettiin kärkijoukkueesta

julkaistu: 01.09.2020 19:02

Uutisoimme aiemmin tänä aamuna ESL:n jakaneen kilpailukieltoja kolmelle CS:GO-valmentajalle. Syynä oli pelinrikkovan bugin hyödyntäminen oman joukkueen eduksi.

Yksi bugin väärinkäyttäjistä oli Heroicin valmentaja Nicolai “HUNDEN” Petersen. 29-vuotias tanskalainen oli hyödyntänyt bugia 10 kierroksella DreamHack Masters Spring -turnauksessa ja sai tästä syystä 12kk pelikiellon. Aleksandr “zoneR” Bogatiryev (Hard Legion) oli hyödyntänyt bugia peräti kuudessa kartassa ja sai tästä syystä 24 kuukauden pelikiellon. Ricardo “dead” Sinigaglia (MIBR) sai tapauksesta 6kk pelikiellon käytettyään bugia yhdellä pelikierroksella.

Pian ESL:lta tulleen päätöksen jälkeen Heroic julkaisi oman tiedotteen, missä se ilmoitti erottaneensa Petersenin CS:GO-joukkueestaan. Erotus astuu voimaan välittömästi, jonka myötä Petersen ei enää kuulu joukkueen aktiiviseen kokoonpanoon.

Organisaatio ilmoitti myös käyneensä tapauksesta saadut tallenteet tarkkaan lävitse. Heidän mukaansa ei näytä siltä, että Petersenin lisäksi kukaan muu joukkueen jäsenistä olisi ollut osallisena bugin käytössä.

Petersen ilmoitti itse, että oli toiminut bugin hyödyntämisessä yksin. Hän kertoi katuneensa tekoaan ja ottaneensa myöhemmin yhteyttä e-urheilutuomari Michau Slowinskiin. Petersen oli kertonut tälle miten bugi toimii vaikka tiedostikin, että tällä tulisi olemaan hänelle vakavia seuraamuksia.

Heroic nousi juuri eilen CS:GO-maailmanlistalla toiselle sijalle voitettuaan viime viikolla päättyneen Euroopan ESL One Cologne -turnauksen. Nähtäväksi jää, pystyykö joukkue pitämään huippusijoituksensa kuinka pitkään nyt, kun se joutui luopumaan valmentajastaan tapauksen myötä.

Heroic pelaa huomenna keskiviikkona 2. syyskuuta aloitusottelunsa ESL Pro Liigan 12. kauden avausottelussa suomalaista ENCEä vastaan. Ottelu alkaa klo 15:00 ja voit seurata sitä suorana turnausjärjestäjien omalta Twitch-kanavalta.

Lähde: Heroic.gg Kuva: IEM