SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Jättääkö Miikka “suNny” Kemppi ENCEn? – Mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä
  • PJ

Jättääkö Miikka “suNny” Kemppi ENCEn? – Mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä

julkaistu: 17.12.2020 14:30

Suomen CS:GO-kentällä on sattunut ja tapahtunut tällä viikolla paljon. ENCE-draaman lisäksi HAVU julkisti uuden viidennen pelaajansa Jani “Aerial” Jussilan samalla, kun huhut muista pelaajasiirroista sekä ENCEn kohtalosta käyvät kovina.

Suomalainen CS:GO-tähti Jesse “zehN” Linjala osallistui viime kuussa Pelaajatcomin EsportsCastiin. Tällä viikolla kansainvälisesti vaikuttavaa suomalaispelaajaa kuultiin myös tunnetussa urheilucastissa. Kyseisessä jaksossa käsiteltiin Linjalan uran ja henkilökuvan lisäksi monia eri CS:GO-kentän asioita, kuten ENCEn maanantai-illan draamaa.

 

Kaikki allaolevat Linjalan kommentit on poimittu urheilucastin 263. jaksosta.

“Onneks mä oon observoijana täällä enkä kyydissä”

Noin kaksi kuukautta sitten uutisoimme ENCEn aikeista hankkia Linjala osaksi omaa CS-kokoonpanoaan. ENCEn viimeaikaiset tapahtumat herättivätkin GODSENTia edustavassa Linjalassa tunteita – puolin sekä toisin.

– ENCE oli kiinnostunut ostamaan mut jo muutama kuukausi sitten heidän riveihin. […] Nyt voin sanoa, että eilen yöllä tuli sellainen fiilis, että oikeesti hyvä, että näin ei käynyt.

ENCE yritti hankkia Jesse "zehn" Linjalan CS-kokoonpanoonsa.
ENCE yritti hankkia Jesse “zehn” Linjalan CS-kokoonpanoonsa.

 

Linjala sanoi olevansa huojentunut siitä, että voi seurata ENCEn tilannetta nyt sivusta. Kuitenkaan ENCEstä itse organisaationa hänellä ei ole mitään negatiivista ajateltavaa.

– Mulla oli tietenkin pieniä oletuksia siitä mitä voisi tapahtua. Mietin worst case -skenaarioita ja muita normaaleja juttuja, mutta ikinä en kyllä kelannut, että ihan näin liekeissä tulisi toi noitten ilmalaiva alas tuolta. Nyt kun se tuli tolleen, onneks mä oon observoijana täällä enkä kyydissä.

“Suomessa ei tällä hetkellä ole CS:GO-kuningasta”

Vaikka ENCEn tilanne näyttää monen mielestä pahalta, Linjala löysi asiasta myös hyviä puolia. Kyseessä on mahdollisuus pelaajille aloittaa alusta.

– Olin huojentunut myös siitä, että Jere (sergej) ja Miikka (suNny) molemmat puhuivat mieltään puhtaaksi sosiaalisessa mediassa vaikka se menikin ikävästi tähän ratkaisuun niille. Huomaan, että heillä on heti parempi olla ja sai asioita pois sydämeltä. […] Saadaan pojille nyt fressii starttia ihan sama mitä se tulee oleen elämässä. Tuleeko se jatkuun sit CS:än, intin, duunin vai minkä parissa, toivon et noikin äijät saa asiat kondikseen.

ENCEn Jere "sergej" Salo ilmoitti kuukausi sitten jäävänsä pelitauolle suorittaakseen asepalveluksen ensi vuoden alusta lähtien.
ENCEn Jere “sergej” Salo ilmoitti kuukausi sitten jäävänsä pelitauolle suorittaakseen asepalveluksen ensi vuoden alusta lähtien.

 

Linjala nosti myös esille sen, ettei Suomessa ole tapahtumien myötä tällä hetkellä CS:GOn kuningasta tai mestaria. Linjala uskoo HAVUn nousuun, mutta painottaa kellä tahansa olevan mahdollisuus nousta Suomen kärkijoukkueeksi.

– Näen, että HAVUlla on potentiaalia murtautua tonne top30 aika helpostikin. Mut mä haluan, että tämä toimii liekkinä HAVUn lisäksi myös alemmille suomijengeille tajuta se, että Suomessa ei tällä hetkellä ole kuningasta tai mestaria tässä lajissa. Se voi olla kuka tahansa, joka näyttää kyntensä. Se ois se minkä haluaisin nähdä, eikä vaan se, että me valutaan tän puron mukana vaan sen takia, että esikuva ENCE nyt hyytyi kokonaan. […] Te voitte luoda oman dynastian.

Liittyykö suNny GODSENTiin?

GODSENTilta puuttuu tällä hetkellä viides pelaaja sen aktiivisesta CS:GO-kokoonpanosta. Linjala kertoi heidän olleen keskusteluissa muutamien potentiaalisten uusien jäsenten kanssa.

– Keskustelua oli muun muassa AZR:n kanssa, mutta se meni mönkään, koska hän halusi jatkaa australialaisessa joukkueessa. Meidän kanssa pelaaminen olisi vaatinut muuttoa Eurooppaan. On ollut myös puhetta muutaman amerikkalaisen pelaajan kanssa, jotka eivät ole myöskään olleet ihan varmoja, koska sekin vaatisi heiltä muuton Eurooppaan.

Liittyykö Miikka "suNny" Kemppi GODSENTiin Linjalan tiimitoveriksi?
Liittyykö Miikka “suNny” Kemppi GODSENTiin Linjalan tiimitoveriksi?

 

Näiden lisäksi Linjala paljastaa, että keskusteluita on käyty myös erään suomalaispelaajan kanssa.

– Sitten meillä on ollut myös yksi suomalainen pelaaja ja se o näyttänyt vihreää valoa jonkin aikaa. Nyt me katsotaan miten korttien käy. Hän vielä miettii noin 7-10 päivää. Todennäköisesti saadaan GODSENTiin toinen suomalainen. Jos ei saada, no sit ei saada, mutta tällä hetkellä se on meidän vahvin kortti ja hän olisi kiinnostunut tulemaan.

Linjalan puheiden perusteella GODSENT saattaa siis täydentyä vielä tänä vuonna uudella suomalaisella CS:GO-pelaajalla.

Vielä ei ole varmaa, kenestä Linjala puhuu, mutta hänen antamiensa vihjailuiden, aiempien huhujen sekä poistettujen twiittien perusteella ENCEä edustava Miikka “suNny” Kemppi sopisi kuvaan. Toinen potentiaalinen vaihtoehto olisi c0ntact Gamingia edustava Otto “ottoNd” Sihvo, jonka organisaatio ilmoitti hetki sitten sen CS-pelaajien etsivän uusia sopimuksia.

Kemppi on ollut osa ENCEn CS:GO-kokoonpanoa viime vuoden elokuusta lähtien. Tätä ennen suomalaispelaaja edusti kaksi vuotta kansainvälisesti tunnettua mousesportsia. Toistaiseksi ei tiedetä, jatkuuko Kempin matka ENCEssä vai siirtyykö hän esimerkiksi edustamaan toista organisaatiota.

Voit kuunnella Linjalan urheilucast-haastattelun kokonaisuudessaan alta (alkaa kohdasta 1:06:49).

Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: