SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-pelaajat kääntyivät Aleksi Jallia vastaan – Mitä ENCEssä todella tapahtuu?
  • PJ

CS:GO-pelaajat kääntyivät Aleksi Jallia vastaan – Mitä ENCEssä todella tapahtuu?

julkaistu: 15.12.2020 15:41

Eilen Counter-Strike-yhteisö räjähti Jere “sergej” Salon kommentoidessa Aleksi “allu” Jallin lausuntoja kesken HLTV:n suoran podcast-lähetyksen. Vuorokausi myöhemmin lähes kaikki ENCEn legendaarisen kokoonpanon jäsenet ovat osoittaneet tukensa Salolle. Mitä ENCEssä  tapahtuu ja miksi pelaajat kääntyvät nyt Jallia vastaan?

 

Salon lähtö herätti epäilyksiä

18-vuotais Salo ilmoitti loppusyksystä pelitauostaan suorittaakseen tammikuussa alkavan varusmiespalveluksensa ja selvittääkseen motivaatio-ongelmiaan. Jo tuolloin tunnettu CS:GO-analyytikko Richard Lewis toi ilmi miten on käsittämätöntä, että viime vuonna maailman 13. parhaaksi CS:GO-pelaajaksi (HLTV) valittu Salo haluaa nyt taitojensa huipulla inttiin, vaikka sitä voisi siirtää parempaan ajankohtaan. Tästä johtuen Lewis päätteli sergejn haluavan reitin ulos joukkueesta, mikä kertoo huonosta ilmapiiristä sekä johdosta joukkueessa.

Lewis on mitä todennäköisimmin ollut oikeassa. Eilen allun kertoessa HLTV:lle ENCEn tulevaisuudesta ja matkasta Aleksi “Aleksib” Virolaisen penkityksestä tähän päivään, sergej twiittasi, ettei Jallin versiota tarinasta kannata pitää koko totuutena. Salo sanoi sille olevan syynsä, miksi Jalli on ainoa jäljelläoleva jäsen ENCEn kaikkien aikojen menestyneimmästä CS-kokoonpanosta.

Koko ENCEn entinen CS-kokoonpano, Jani “Aerial” Jussilaa lukuunottamatta, antoi tukensa sergejlle sosiaalisessa mediassa. Muiden pelaajien tuki viestii siitä, että Salon kommentit ovat totta: allun merkitys joukkueen sisällä ja päätöksissä on ollut isompi kuin mitä hän itse antoi podcast-lähetyksessä ilmi. Tämä on puolestaan voinut huonontaa joukkueen ilmapiiriä ja ajaa sitä tilanteeseen, missä se on nyt.

 

SuNny ja ENCE avautuvat

Yksi ENCEn nykyisistä pelaajista, Miikka “suNny” Kemppi, uudelleentwiittasi sergejn kirjoituksen allusta ja kommentoi viime yönä tilannetta twitterissä enemmän. Hän kertoi hämmästelleensä sitä, ettei allu puhunut hänestä minuuttia enempää koko HLTV:n haastattelun aikana. Hän kertoi olleensa Jallin tiimikaveri 1,5 vuotta ja pitänyt häntä ystävänä ainakin viisi vuotta. Kemppi poisti kyseisen twiitin myöhemmin.

Kemppi twiittasi tänään vielä erikseen haluavansa tietää koko totuuden. Ottaen huomioon hänen ja allun historian, hän tuntee itsensä petetyksi siitä, ettei ole kuullut sitä pelikaverina eikä henkilökohtaisesti. Molemmat twiitit ovat Kempiltä merkittävä ulostulo, jotka kertovat kytevistä jännitteistä ENCEn ja sen pelaajien välillä.

ENCE on pysynyt tilanteesta organisaatiotasolla toistaiseksi hiljaa. Toivon mukaan jotain tehdään pian, etteivät omien pelaajien twiitit ja julkiset leiriytymiset jää noteeraamatta. Taustalla esimerkiksi Olkkonen ja Kemppi ovat kuitenkin jo poistaneet twiittejään keskusteluun liittyen.

Richard Lewis kirjoitti kuunvaihteessa kuinka “ENCE on yksi CS:GOn huonoiten johdetuista projekteista”. Nyt vaikuttaa siltä, ettei organisaatiotasolla johdeta lainkaan.

Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: