SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Esports komissio tutkii yli 25000 CS:GO-peliä huijausten varalta
  • Aleksi
    Majander

Esports komissio tutkii yli 25000 CS:GO-peliä huijausten varalta

julkaistu: 08.09.2020 12:00

Counter Striken kilpakentillä kuohuu kun kävi ilmi, että vastapaljastanut valmentajahuijaus on ollut pelissä mahdollisesti jo vuodesta 2016.

Huijauksessa joukkueen valmentaja pystyi siirtämään oman kuvakulmansa pois oman joukkueen pelaajista ja sitä kautta näkemään paikkoja joita kukaan joukkueen pelaaja ei nähnyt. Tämä tarjosi valmentajille mahdollisuuden ohjata joukkueen strategiaa vihollisen liikkeiden mukaan. Usein joukkueen pelaajat eivät edes tienneet valmentajan käyttävän huijausta.

Michal Slowinski ja Steve Dudenheoffer, jotka paljastivat huijauksen alun perin ja osoittivat Heroicin, MIBR:n ja Hard Legionin käyttäneen sitä vuoden alussa, aloittivat yhteistyön Esports Integrity Commissionin (ESIC) kanssa käydäkseen läpi pelejä viime vuosilta.

Tutkimuksessa käytetään tekoälyä ja sen merkisemät pelit tarkistetaan käsin. Tiedossa on pitkä prosessi, sillä tutkittavia demoja on yli 25 000. ESIC uskoo tutkimuksen kestävän yli kahdeksan kuukautta.

Tutkimuksella voi olla kauaskantoiset vaikutukset Counter Striken ammattiturnauksiin, sillä jo nyt valmentajabugin hyväksikäyttämisestä on jäänyt kiinni ainakin viiden eri joukkueen valmentajat. Bugin avulla huijaaminen on ilmeisemmin ollut laajasti tiedossa jo pitkään, mikä tarkoittaa, että tutkimuksen lopulla tiedossa saattaa olla liuta uusia rangaistuksia.

Lue lisää valmentajakohusta:

Lähde: GINX Kuva: ESIC