SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-tähti S1mple puolustaa ruotsalaispelaajaa huijaussyytöksiltä
  • Sauli
    Rautiainen

CS:GO-tähti S1mple puolustaa ruotsalaispelaajaa huijaussyytöksiltä

julkaistu: 06.09.2020 11:48

CS:GO-yhteisössä kuohuu. Pelissä paljastuneen bugin vuoksi, joka mahdollisti valmentajien nähdä vastustajien sijainteja ja tietoja pelin aikana, on annettu ja tullaan antamaan yhä useampia pelikieltoja tulevina viikkoina. Huijaamisen Counter-Strikessa ollen nyt pinnalla, ovat jotkut tuoneet esille vanhoja epäilyttäviä tapauksia.

Veteraani syyttää ruotsalaistähteä huijaamisesta

Ruotsalaista Fnaticia edustavaa Robin “flusha” Rönnquistia on syytetty jo vuosia huijaamisesta Counter-Strikessa. Hurjien yksilösuoritusten, ennakointien ja epäilyttävien piippukontrollien johdosta epäilyksiä on herännyt useasti. Tällä viikolla ukrainalaisvenäläisen Natus Vinceren veteraanipelaaja  Sergey “starix” Ischuk antoi poikkeuksellisia kommentteja ja kritiikkiä pelinkehittäjä Valvelle liittyen aiheeseen:

“Valve peitti Flushan huijaamisen koska se [paljastuminen] olisi tuhonnut pelin”, Starix kommentoi.

Kommentti on poikkeuksellinen väitteissään ja suoruudessaan, etenkin kun Starix ei tarjonnut niiden tueksi todisteita.

S1mple liittyy keskusteluun

Maailman parhaana CS:GO pelaajana pidetty Oleksandr “S1mple” Kostyliev osallistui keskusteluun Twitterissä. Hän jakoi oman kokemuksensa siitä, mitä Itä-Euroopan joukkueet olivat Flushasta ajatelleet ensimmäisten syytösten tullessa ilmi muutamia vuosia sitten.

S1mple kertoo monien uskoneen ammattilaispelaajien keskuudessa, että Flusha huijasi. Ukrainalainen viittaa erityisesti DreamHack Jönkoping -tapahtumaan vuodelta 2014.. Hän myös mainitsee, että koki olevansa ainoa joka ei pitänyt Flushaa huijarina.

 

Starix väitti ulostulossaan, että Valve tiesi Flushan huijaavan, mutta halutessaan pitää pelin maineen hyvänä ja luotettavana, he olisivat peitelleet rikkeet. S1mple vastasi myös tähän. Hänen mielestään se, että Valve olisi peitellyt pelaajan rikkeitä on mahdoton teoria, sillä riski olisi sen paljastuessa Valvelle suurempi.

Mitään lopullisia todisteita ei ole, mitkä osoittaisivat flushan huijariksi. Starixin ajoitus syytoksille on muutenkin vaikea. Ne ainoastaan syventävät kuoppaa mihin CS:GO on joutunut viime viikkoina. Valvella on siis kädet täynnä hommia.

Kuva: Flusha