SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
37 CS:GO valmentajaa toimitsijakieltoon – ENCE:n Twistalle yli 15 kuukauden rangaistus
  • Aleksi
    Majander

37 CS:GO valmentajaa toimitsijakieltoon – ENCE:n Twistalle yli 15 kuukauden rangaistus

julkaistu: 28.09.2020 11:39

Turnausjärjestäjien kanssa yhdessä toimiva Esports Integrity Commission (ESIC) on julkaissut uuden raportin alkusyksystä paljastuneen valmentajahuijauksen laajuudesta. Raportin myötä yhteensä 37 Counter-Strike-valmentajaa asetettiin toimitsijakieltoon huijauksen hyväksikäytöstä.

Huijauksessa joukkueen valmentaja pystyi siirtämään oman kuvakulmansa pois oman joukkueen pelaajista ja sitä kautta näkemään paikkoja joita kukaan joukkueen pelaaja ei nähnyt.

Suomalaisia rangaistujen joukossa on Slaava ”Twista” Räsänen, joka on toiminut ENCE:n valmentajana elokuusta 2018. Toimitsijakielto tuli kahdesta vuonna 2017 pelatusta ottelussa, kun Twista toimi suomalaisen iGame-joukkueen valmentajana. ESIC:n tutkimuksen mukaan Twista käytti valmentajabugia yhteensä 53 kierroksen ajan Hellcase Cup ja Minor-karsinta turnauksissa. Twistan toimitsijakielto kestää 15.75 kuukautta.

Toimitsijakielto osui myös suomalaisen Aleksi “Aleksib” Virolaisen tähdittämän OG -joukkueen valmentaja Casper “ruggah” Dueen, joka sai 3.75 kuukauden rangaistuksen. OG:n tiedotteen mukaan Due oli ilmoittautanut huijauksen käytöstä joukkueelle ja joukkue hyväksyy ESIC:n päätöksen.

ESIC ei ole vielä lopettanut tutkimustaan, itse asiassa tähän mennessä komitea on käynyt läpi vasta noin 20% kaikista otteluista, mitkä sillä on tallessa. Lopullista raporttia voi odottaa lokakuun lopulla, mikä saattaa tuoda lisää valmentajia toimitsijakiellon alle, ja lisätä jo löydettyjen rangaistuksia.

Lue lisää valmentajakohusta:

Lähde: HLTV
Kuva: ENCE