SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Voiko kokonaisen kielikurssin speedrun-pelata vuorokaudessa?
  • Saara
    R

Voiko kokonaisen kielikurssin speedrun-pelata vuorokaudessa?

julkaistu: 08.11.2023 16:11

Näinä hektisinä aikoina speedrun on kovaa valuuttaa videopeleissä. Uuden pelin ilmestyessä joku sen pian jo tahkoaa läpi yhdeltä istumalta, ja pikapelaamiseen keskittyvät kisat ja tapahtumat ovat suosittuja. Koiratkin speedrun-pelaavat. Eikä tarvitse puhua edes peleistä: eräs kaveri kokeili, kuinka Duolingo, kielten opiskelun pelillistänyt sovellus, taittuu speedruniin. Hän läpäisi koko espanjan kurssin vuorokaudessa. Lähestulkoon.

Reddit-käyttäjä quilqon, Youtubessa JoZapinski, esitteli videoitse yrityksensä suorittaa Duolingon espanjan kielen kurssin kaikki 205 osiota niin nopeasti kuin mahdollista. Tärkeä huomio on, että espanja sujuu quilqonilta jo valmiiksi.

– Puhun jo espanjaa, joten päädyin siihen, koska tavoitteeni oli kokeilla pelata koko juttu läpi nopeasti, hän kertoi Redditissä.

Aika-arvioksi quilqon oli heittänyt 12-14 tuntia, mutta homma osoittautui odotettua kinkkisemmäksi.

– Lopulta siitä tuli äärimmäisen vaikeaa, ja aliarvioin isosti tarvittavan ajan. Tasot sisänsä eivät olleet kovinkaan vaikeita loppupäässäkään, mutta Duolingo on pikkutarkka käännöksistä, joten virheitä tulee helposti.

Havainto vastaa monien muiden Duolingon käyttäjien kokemuksia oman äidinkielensä parissa: maskottipöllö ei ole järin ymmärtäväinen pikkuvirheille tai eri tavoille ilmaista asiat.

Youtube-videolle on koottu koko suoritus, joskin sivuston rajoitusten vuoksi se on nopeutuksin tiivistetty kahteentoista tuntiin. Pikkutarkkuuksia ja muutamaa väärin luettua kysymystä lukuun ottamatta quilqon kliksutteli vastauksia jouhevasti.

Maaliviivan lähestyessä quilqon joutui yllättäen nöyrtymään. Sovellus huomautti, että jokainen alaosio on suoritettava ennen viimeiseen osioon etenemistä. Lisäksi hänen olisi pitänyt jatkaakseen ostaa sydämiä, Duolingon energiavaluuttaa. Tämä meni yli speedrun-pelaajan hilseen.

– 24 tuntia sovellusta putkeen, 99,99 % kurssista suoritettu. Lasken tämän valmiiksi.

Vaikka täydet 100 % jäi naurettavan pienestä kiinni, lienee kyseessä tähän mennessä täydellisin Duolingo-speedrun-tempaus.

Duolingo is designed like a video game so I did a speedrun of the entire Spanish course. I thought it would take me like 12-14 hours but it took 24
byu/quilqon inspeedrun

Jotkut harrastavat kielisovelluksen nopeuspelaamista siten, että valitsevat satunnaisen kielen ja yrittävän läpäistä sen aloittelijaosion niin nopeasti kuin suinkin osaavat. Tässä on parikin hyvää puolta: oppii uutta kieltä ja pääsee vielä ajoissa nukkumaan, jolloin opilla on hyvät mahdollisuudet jäädäkin päähän.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: JoZapinski / Youtube