SEURAA MEITÄ:
×
Tämä koira on parempi pelaaja kuin sinä
  • Juuso
    Syngelmä

Tämä koira on parempi pelaaja kuin sinä

julkaistu: 20.10.2023 18:49

Awesome Games Done Quick järjestetään Yhdysvalloissa 14.–21. tammikuuta. Kyseessä on vuosittainen speedrun-tapahtuma, jossa kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna varoja kerättiin peräti 3,1 miljoonaa dollaria, eli noin 2,9 miljoonaa euroa.

Speedrun on suosittu pelaamistapa, jossa peli pelataan läpi mahdollisimman nopeasti käyttämällä pelin glitchejä ja bugeja. Lähes jokaisella pelillä on oma speedrun-leaderboard, jonne on määritelty pelin ja jokaisen kategorian säännöt.

Kategoria voisi olla esimerkiksi “glitchless 100%” ja kyseisen kategorian säännöt “läpäistään peli ilman glitchejä ja läpäistään peli 100%”.

Peanut Butter -niminen koira tulee olemaan tapahtuman historian ensimmäinen koira, joka nähdään lavalla speedrunnaamassa. Shiba inu -rotuinen karvakaveri pelaa vuoden 1985 NES-peliä, Gyromitea, ihmiselle erikoiselta näyttävällä ohjaimella.

Peanut Butterin ennätys on tällä hetkellä 25 minuuttia ja 29 sekuntia, joka on tällä hetkellä ainoa suoritus virallisella “Dog Assistance” -kategorialistalla. Alta voit katsoa videon, jossa Peanut Butter tekee ennätyksensä omistajansa avustuksella.

Peanut Butterin omistaja, speedrunnaaja JSR_ tulee pelaamaan tammikuun tapahtumassa Castlevania III: Dracula’s Cursen.

Lähde: DotEsports | Kuva: JSR_