SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Uudessa Mario-pelissä Goombat purevat sydämensä kyllyydestä
  • Saara
    R

Uudessa Mario-pelissä Goombat purevat sydämensä kyllyydestä

julkaistu: 20.10.2023 05:00

Alkuperäistä Super Mario Bros. -peliä pelatessasi olet saattanut miettiä, miksi Mariolle tulee pipi, kun hän törmää Goombaan. Nyttemmin on käynyt ilmi, että pelin luojalla Shigeru Miyamotolla on selitys: ne pirulaiset purevat Mariota. Se vain ei koskaan näkynyt selvästi liki 40 vuotta vanhassa pelissä. Tähän tuleekin muutos Super Mario Bros. Wonder -uutuudessa.

Nintendon Ask the Developer -artikkelisarjan uusimmassa osassa Wonderin tekijät vastasivat kysymysjoukkoon koskien tänään yksinoikeudella Switchille julkaistavaa tasohyppelyä. He paljastivat esimerkiksi, että vaikutteita ei ole otettu leffasta, että kehitysprosessi poikkesi aiemmista peleistä, ja että 3D-mallien sovittaminen 2D-maailmaan vaati kovaa työtä. Kiinnostavana pikku yksityiskohtana kuultiin Goomba-otuksen taustatarina.

Wonderin taiteellinen johtaja Masanobu Sato kertoi kuulleensa kerran jonkun referoivan Miyamoton selitystä siihen, miksi Mario kärsii vahinkoa Goomban tullessa liian lähelle:

– Se johtuu siitä, että Goombat purevat häntä.

Ohjaaja Shiro Mouri valisti, että laitteiston tekninen rajallisuus esti vanhaa peliä esittämästä varsinaista haukkausta.  Tuottaja Takashi Tezuka, joka on työskennellyt Mario-peleissä lähes neljä vuosikymmentä, jatkoi, että samassa tarkoituksessa Koopa Troopat laitettiin NES-klassikossa kääntymään kohdatessaan Marion.

– Mutta nyt nuo eleet voi näyttää, lisäsi Sato.

Wonderissa pelaajan hairahtuessa liian lähelle Goombaa käynnistyy animaationpätkä, jossa ikoninen pikku pahis puraisee Mariota tai muuta hahmoa.

– Jep, ja kun ne purevat, ne tekevät sen hymyillen! lohkaisi Sato.

Super Mario Bros. Wonder ilmaantuu Nintendo Switchille tänään 20. lokakuuta.

Lähde: Kotaku Kansikuva: Nintendo / Kotaku