SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Pelijätin johtaja erosi, koska ei halunnut pisteyttää alaisiaan – “Sabotoi — Tuhoaa luovuuden”
  • Toimitus

Pelijätin johtaja erosi, koska ei halunnut pisteyttää alaisiaan – “Sabotoi — Tuhoaa luovuuden”

julkaistu: 24.01.2023 17:27

World of Warcraft ja Overwatch peleistään tunnetun, maailman suurimpiin pelinkehittäjiin kuuluva Blizzard on jälleen myrskyn silmässä. Peliyrityksen johtaja väittää saaneensa potkut sen jälkeen, kun hän oli kieltäytynyt antamasta arvosanoja työntekijöilleen heidän tekemästään työstä, Bloomberg uutisoi.

Blizzardissa otettiin käyttöön vuonna 2021 järjestelmä työntekijöiden arvostelemiseksi. Asteikossa tietylle osalle työntekijöistä on annettava paras ja tietylle osalle huonoin arvosana – vaikka kaikki olisivat suoriutuneet työtehtävistään yhtä hyvin. Arvio vaikuttaa työntekijän rahallisiin korvauksiin, mahdollisesti tulevaisuudessa myös ylennyksiin. Muunmuassa verkkokauppajätti Amazonilla on samanlainen systeemi.

World of Warcraft -kehittäjä Brian Birmingham kirjoitti sähköpostin alaisilleen viime viikolla jakaakseen turhautumisensa järjestelyyn. Hän paljasti, että hän ja muut johtajat olivat onnistuneet välttämään työntekijöiden pisteytystä viimeisen kahden vuoden aikana, ja uskoneensa ettei sen tekeminen ole pakollista, mutta nyt ylemmältä taholta hänet on pakotettu arvostelemaan työntekijöitä, jotta “tavoitteet” saavutettaisiin.

“Kun tiimin johtajat kysyivät, miksi meidän piti tehdä tämä, World of Warcraftin johtajat selittivät, että vaikka he eivät olleet samaa mieltä, johto perusteli sillä, että on tärkeää poistaa huonoimmin suoriutuvia sen varmistamiseksi, että kasvu jatkuu”, Birmingham kirjoitti sähköpostissaan.

“Tällainen toimintatapa rohkaisee työntekijöiden välistä kilpailua, toisten työn sabotointia, ihmisten halua löytää heikosti suoriutuvia tiimejä, joissa he voivat olla parhaiten suoriutuvia työntekijöitä, ja lopulta se heikentää luottamusta ja tuhoaa luovuuden.”

Birminghan jatkoi, että hän ei aio työskennellä Blizzardilla ennen kuin järjestelmä poistetaan.

“Jos tämä käytäntö poistetaan, ehkä minun Blizzardini voidaan vielä pelastaa, ja jos näin on, haluaisin jatkaa työskentelyä siellä”, Birmingham kirjoitti.

“Jos tätä käytäntöä ei kumota, Blizzardia sellaisena, jonka parissa haluan työskennellä, ei ole enää olemassa, ja minun on löydettävä jokin muu työpaikka.”

Jo ennen sähköpostin lähettämistä Birmingham kertoi jättävänsä eronanomuksensa, jos muutoksia ei tule. Juteltuaan Blizzardin henkilöstöjohdon kanssa, Birminghamin työsopimus purettiin.

Myöhemmin Birmingham antoi lausunnon Twitter-tilillään. Hän kertoo, ettei tarkoittanut tehdä erostaan julkista, ja että hänellä ei ole pahaa verta aiempiin kolleegoihinsa, vaan systeemiin, joka yrityksen sisälle on syntynyt. Hän myös paljasti, ettei Bloomberg ollut saanut kirjoittamaansa sähköpostiaan häneltä, eikä häneltä oltu pyydetty juttuun kommenttia.

Blizzard itse on aiemmin kommentoinut pisteytysjärjestelmän edistävän “suorityskykyä” ja kasvua sekä edistävän palautteen antamista. Blizzardin yrityskumppani Activision on ottanut ison roolin siinä, että kuluja karsitaan ja pelejä julkaistaan nopeammin, tehokkuutta siis tarvitaan. Yrityskaksikko valmistautuu paraikaa siihen, että Microsoftin tekemä kymmenien miljardien yritysosto saadaan maaliin.

Lähde: Kotaku ja Bloomberg