SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Microsoft ostaa Activision Blizzardin ennätyshintaan – näiden pelien omistaja vaihtuu
  • Toimitus

Microsoft ostaa Activision Blizzardin ennätyshintaan – näiden pelien omistaja vaihtuu

julkaistu: 18.01.2022 18:14

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ostaa kohuissa ryvettyneen peliyhtiö Activision Blizzardin lähes 70 miljardin dollarin hintaan. Yrityskauppa on kokoluokaltaan Microsoftin suurin ikinä. Vertauksen vuoksi Microsoftin ostaessa suomalaisen Nokian puhelinliiketoiminnan, oli kauppahinta 7,2 miljardia dollaria eli peräti lähes kymmenen kertaa pienempi.

Oston myötä Microsoft pyrkii laajentamaan mahdollisuuksiaan peli- ja metaversumibisneksissä.

Activision Blizzardin oston kautta Microsoftin haltuun siirtyy pelisarjat kuten Call of Duty, Diablo, Warcraft -pelisarja, Hearthstone, Candy Crush ja Overwatch.

Activision Blizzard on ollut viime kuukausien aikana tapetilla useiden väärinkäytösten vuoksi, joihin liittyy työkulttuurin epätasa-arvoisuus sekä eri seksuaaliseen ahdisteluun liittyvät tapaukset. Muun muassa Kalifornian osavaltio Yhdysvalloissa on haastanut yrityksen oikeuteen työsuojeluun liittyvien puutteiden vuoksi.

Yhtenä vastaiskuna yrityksen sisällä tapahtuneista rikkeistä, on 20 prosenttia firman lähes kymmenestä tuhannesta työntekijästä allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan toimitusjohtaja Bobby Kotickin eroa.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadellan kommentoi ostoa siten, että “pelit ovat dynaamisin ja jännittävin viihteen ala, jolla on keskeinen rooli metaversumin kehityksessä”.

Todellisuuksia yhdistävä metaversumi eli eräänlainen virtuaalimaailma on lähitulevaisuuden kuumimpia ohjelmistoalan kehitysaskeleita. Metaversumin kehityksessä aallonharjalla on muun muassa ohjelmistöyhtiö Facebook, joka viime vuonna päivitti yrityksensä nimeksi Meta. Microsoftin uusi yrityshankinta on osaltaan merkki ohjelmistöyhtiön pyrkimyksestä päästä metaversumeiden kehityksen ykkösnimien joukkoon.

Lähes 400 miljoonalle aktiiviselle Activision Blizzard -pelien pelaajille yrityskauppa tarkoittaa muun muassa sitä, että jatkossa yrityksen pelejä voi ladata Xbox Game Pass -palvelun kautta, kun yrityskauppa on ensi vuonna saatu maaliin. Lisäksi uusien ja vanhojen pelin kehityksen komentoketjun päässä on jatkossa Microsoft.

Kuva: Activision Blizzard

Tuoreimmat uutiset: