SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Nyt niitä vihdoin saa, nimittäin ilmanpuhdistuskuulokkeita – hinta liki tonnin
  • Saara
    R

Nyt niitä vihdoin saa, nimittäin ilmanpuhdistuskuulokkeita – hinta liki tonnin

julkaistu: 14.12.2022 18:40

Keväällä kerroimme wtf-tyyppisistä, ufohenkisistä ilmanpuhdistuskuulokkeista, jotka Dyson ilmoitti pukkaavansa markkinoille. Nyt ne todella ovat valmiit ja ostettavissa. Inflaation jyllätessä mikä olisikaan parempi kohde tonnille kuin naamalla surraava kevytkypärä?

Haitek-pölynimureistaan tuttu firma markkinoi promovideollaan uutuustuotetta vähintään niiden veroisena tykötarpeena. Dysonin maalailemassa katukuvassa ihmiset, jotka ovat rohjenneet poistua kotipesästään, suojautuvat ilman- ja melusaasteilta naamioitumalla avaruusolioiksi.

Melkoista huipputeknologiaa nämä kuulokkeetkin vaikuttavat olevan: akku kestää jopa 50 tuntia, äänen spektri on täydellinen ja liki vääristymätön, eikä vastameluominaisuuskaan ole mitään perustasoa. Ja sitten on vielä se imuriosuus!

Korvakupposiin sijoitettujen kompressorien suodattimet putsaavat ilmansaasteet Dysonin mukaan jopa 99-prosenttisesti. Sitten raikas ilma pyörähtää kohti suu-nenäkappaletta luoden oman pienen raittiin ilman kuplan käyttäjälleen.

Kuulokkeisiin tietty liittyy myös ikioma mobiilisovellus, jolla voi säätää vaimennus- ja äänenvoimakkuustasoja ja saada kiintoisaa informaatiota paikallisesta ilmanlaadusta.

Koronasta ei tuotteen yhteydessä puhuta, mutta aiemmin valmistaja mainitsi kehittelevänsä erillistä koronamaski-lisäosaa. Pienhiukkasia nalkittava suodatin kun ei viruksia blokkaa.

Amerikanrahassa Dyson Zone -kuulokkeiden hinnaksi on laitettu 949 dollaria, mikä tarkoittaa vajaata 900 euroa. Harmi, että esimerkiksi tietyöntekijöiden palkat eivät välttämättä kannusta niitä hankkimaan. Toki lika ja melu ovat kaikkien kaupunkilaisten ongelma, mutta voisikohan niihin löytyä muitakin ratkaisuja kuin että äveriäämpi (ja kyborgi-lookista ylitse pääsevä) porukka kuplautuu niiltä piilon?

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Dyson