SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Imurifirma kehitti ilmaa puhdistavat kuulokkeet – scifihenkinen koronamaski?
  • Saara
    R

Imurifirma kehitti ilmaa puhdistavat kuulokkeet – scifihenkinen koronamaski?

julkaistu: 06.04.2022 13:56

Advertisement

Pölynimureistaan tunnettu Dyson onkin varsinainen innovaattori. Piilottelevan pölyn paljastavan lasertekniikan kehittänyt firma on nyt tuomassa myyntiin ilmaa puhdistavat kuulokkeet.

Melko ufon näköisessä virityksessä on kuulokkeisiin yhdistetty suuvisiiri, jonka tarkoitus on johtaa nenään ja suuhun puhdistettua ilmaa kasvoihin koskematta. Dyson Zone -nimiset luurit toimivat bluetoothilla. Kuulokkeiden ominaisuuksiin kuuluvaa vastamelua himmentää hiukan puhdistusjärjestelmän humina.

Niin professionaalin näköinen kuin onkin, tällainen maski ei suinkaan suojaa koronalta, varsinkaan kanssaihmisiä. Yksisuuntainen suodatus on suunnattu lähinnä kaupungin ilmansaasteilta suojautumiseen. Tartunnan saaneen päässä kuulokkeet voisivat suorastaan tehostaa viruksen leviämistä hengitysilmasta lähistölle.

Tuote ei ehkä palvele tarkoituksiaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta toisaalta niiden kehitystyö on aloitettu jo ennen koronaa. Ilmansaasteiden lisäksi myös virus on nyt kuitenkin otettava huomioon, ja Dyson kehitteleekin parhaillaan Dyson Zone -kuulokkeisiin yhdistettävää koronamaskia. Viimeistään tästä yhdistelmästä tulee takuulla tieteisleffasta karanneen näköinen.

Kuulokkeet tulevat myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Hintatietoja odotellessa.

Lähde: PC Gamer

Kansikuva: Dyson