SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Koko maailma on hulluna Super Mariosta: Lipputulot rikkovat kaikki ennätykset ja jatkoa on luvassa
  • Toimitus

Koko maailma on hulluna Super Mariosta: Lipputulot rikkovat kaikki ennätykset ja jatkoa on luvassa

julkaistu: 14.04.2023 12:41

Animaatioelokuva The Super Mario Bros. Movie on tehnyt historialliset luvut ensi-iltaviikollaan, ja jatkoa huipputulokselle on mitä todennäköisimmin luvassa tälläkin viikolla.

Elokuva tahkoi julkaisuviikollaan häikäisevät 377,2 miljoonaa dollaria lipunmyynnillä, mikä tekee siitä kaikkien aikojen menestyneimmän animaatioelokuvan ensi-iltaviikollaan. Taakse jäi edellinen ykkönen, Disneyn Frozen 2, joka tienasi vain 358 miljoonaa dollaria.

Elokuva veti myös Suomessa valtavat määrät katsojia, lähes 50 000 ensimmäisenä viikonloppuna. Tänä viikonloppuna 100 000 katsojan raja saattaa jo rikkoutua.

Super Mario -elokuva perustuu Nintendon samannimiseen pelisarjaan, joka juhlii jo neljäkymmenvuotista taivaltaan. Rotten tomatoes -elokuvasivustolla, joka kerää kriitikoiden arvosteluja elokuvista yhteen, leffa sai hyvän mutta vaihtelevan vastaanoton, etenkin jenkeissä. Ammattikriitikoiden sijaan katsoja-arviot ovat puolestaan hämmästyttävän korkeat, yli 96 prosenttia, joka on sivustolla poikkeuksellista.

Pelaajatcom arvioi elokuvan tuoreeltaan, ja piti sitä erinomaisena onnistumisena Nintendolle. Niin lapsille kuin aikuisillekin sopiva elokuva korjaa ne haavat, jotka Nintendolle jäi 1990-luvulla tehdystä Mario-leffasta. Lue arvio täältä.

Super Mario -elokuvan toinen viikonloppu on luvassa, ja voi olla, että maailmanlaajuinen leffan ympärillä pyörinyt hype avittaa sen rikkomaan jälleen uusia ennätyksiä. Se ainakin on varma, että näillä tuloilla ja vastaanotolla jatkoa on varmasti Nintendon maailmoissa valkokankaalla luvassa. Partnerina japanilaisyhtiö pitänee Illumination animaatiostudion, joka tunnetaan nyt julkaistun Mario-leffan lisäksi Itse ilkimys -elokuvista.

Kuva: The Super Mario Bros. Movie