SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Elder Scrolls 6 ei tule pleikkarille eikä ylipäätään ennen vuotta 2026
  • Saara
    R

Elder Scrolls 6 ei tule pleikkarille eikä ylipäätään ennen vuotta 2026

julkaistu: 21.09.2023 10:48

FTC vs. Microsoft -oikeudenkäynnissä julkaistut asiakirjat paljastavat, että Elder Scrolls 6:tta ei tulla julkaisemaan PlayStation 5:lle, eikä sitä sovi odottaa ilmestyväksi ennen vuotta 2026.

Oikeudenkäynti koski Yhdysvaltain kauppakomission eli FTC:n vaatimusta väliaikaiselle määräykselle, joka estäisi Microsoftia ostamasta Activision Blizzardia lähes 70 miljardilla dollarilla. Kalifornian tuomarin päätös suosi teknologiajättiä, mutta ennen sitä kiintoisaa tietoa ehti kiiriä verkkoon.

Oikeudessa paljastettiin muun muassa PlayStation-yksinoikeuksien korkeat tuotantokustannukset, kuten The Last of Us Part II:n hulppeat 220 miljoonaa dollaria. Lisäksi vahvistui, että Microsoft on suunnitellut ostavansa useampiakin pelistudioita. Xbox-pomo Phil Spencerin mukaan Bethesda-kauppa tapahtui vasta sen jälkeen, kun Microsoft sai tietää, että Sony oli kiinnostunut Starfieldin konsolijulkaisun yksinoikeudesta.

Lisäksi Spencer totesi todistuksessaan, että Elder Scrolls 6 olisi tulossa viiden vuoden sisään. Muut oikeudenkäynnin aikana esitetyt asiakirjat tarjoilevat asiasta enemmänkin tietoa.

Teknologiauutissivusto The Verge sai selville, että seuraavaa Elders Scrollsia todella saa tovin odotella. Microsoftin toimittamassa kaaviossa näkyy suunniteltuihin yritysosoihin liittyviä aikatauluja, ja Elder Scrollsin kohdalla todetaan, että sellainen olisi tulossa “2026 tai myöhemmin”.

Sama kaavio vahvistaa, että PlayStation-julkaisu ei ole suunnitteilla. Peli julkaistaan yksinomaan PC:llä ja Xbox-laitteilla.

Kuva: Microsoft / The Verge

Eipä tässä rivakampaa tahtia ole odotettukaan; yllättävämpi on tieto siitä, että PS5 jää ulkopuolelle. Microsoft on kertonut, että päättää pelien julkaisuformaateista tapauskohtaisesti. Näin tällä kertaa.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Bethesda Softworks