SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Elden Ring kolkuttelee miljoonan samanaikaisen pelaajan rajaa
  • Saara
    R

Elden Ring kolkuttelee miljoonan samanaikaisen pelaajan rajaa

julkaistu: 08.03.2022 15:00

Samanaikaisten pelaajien määrä alkaa olla videopelille elokuvan lipputuloja vastaava suosion mittari. Jälleen yksi uutuus lyö ennätyksiä: Elden Ring ylsi reiluun 950 000 pelaajaan toisena julkaisuaan seuraavana viikonloppuna. Tarkalleen yhtäaikaisia pelaajia oli huippuhetkenä SteamDB:n mukaan 953 426 kappaletta, ei siis ollenkaan kaukana miljoonasta.

Vaikkei luvusta voi tehdä hyvää arviota pelin ostaneiden kokonaismäärästä, on pelkkiä PC-versioita myyty todennäköisesti miljoonia. Kehittäjä FromSoftwaren rahkeet siis riittänevät myös korjaamaan sinänsä upeita arvioita saaneen pelin pikku teknisiä pulmia, jotka ovat osan pelikokemusta haitanneet.

Steamin tullessa yhä suositummaksi tällaiset ryntäykset listojen kärkiin ovat yleistyneet. Parin vuoden mittaan niin Valheim, New World, Cyberpunk 2077 kuin Lost Ark -uutuuskin ovat tehneet heti julkaisunsa jälkeen kiidon pelikansan näytöille. Vaikka jälkimmäisenkään uutuudenviehätys ei ole suinkaan ohi, Elden Ringin pelaajamäärä ylittää tällä hetkellä senkin.

Lähde: PC Gamer
Kansikuva: FromSoftware