SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Tuntien jonot – Uutuuspeli on niin suosittu, ettei sitä meinaa päästä pelaamaan
  • Aleksi
    Majander

Tuntien jonot – Uutuuspeli on niin suosittu, ettei sitä meinaa päästä pelaamaan

julkaistu: 11.02.2022 13:40

Alunperin Koreassa vuonna 2019 julkaistu Lost Ark -massiivimoninpeli on räjähtänyt alkuvuoden yllätyshitiksi, kun sen länsimainen versio aukesi ennakkopelaajille keskiviikkona.

Amazonin julkaisema raa’an K-18 ikärajan saanut peli on yllättänyt kaikki suosiollaan. Se on jo ennen julkaisuaan kivunnut Steamin yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista peleistä yli puolella miljoonalla yhtäaikaisella pelaajalla. 500 000 haamuraja on ylittynyt tähän mennessä tiistain ja keskiviikon, keskiviikon ja torstain, sekä torstain ja perjantain välisinä öinä.


Kuva: Streamcharts 11/02/2022

Erityisen pelaajamäärästä tekee se, että kaikki pelaajat ovat tähän mennessä maksaneet erikseen näistä kolmesta pelipäivästä. Lost Ark on ilmaispeli, mutta ostamalla vähintään 15 euroa maksavan perustajajäsenyyden pääsi aloittamaan pelissä jo keskiviikkona, kun ilmaispelaajat valloittavat palvelimet vasta perjantaina.

Suosiolla on myös oma varjopuolensa, sillä pelin palvelinkapasiteetti on ollut autuaan riittämätön pelaajamääriin nähden. Tällä hetkellä esimerkiksi suomalaisten suosiossa olevalle Zinnervale palvelimelle joutuu jonottamaan lähes neljästä kuuteen tuntia.

Jonojen kasvaessa pelin kehittäjät joutuivat viime yönä sulkemaan suosituimmat palvelimet toistaiseksi. Tämä on herättänyt kränää, sillä nyt pelaajat, jotka eivät ole maksaneet pelistä eivät välttämättä pääse pelaamaan ystäviensä kanssa.

Ensimmäisen viikon suosio ei kuitenkaan ole takuu menestyksestä. Amazonin edellinen MMO New World keräsi lähes miljoona yhtäaikaista pelaajaa ilmestyessään viime syyskuussa. Nyt vain viisi kuukautta myöhemmin viikottaiset pelaajaennätykset jäävät alle viidenkymmenen tuhannen.