SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Activision Blizzard maksaa 35 miljoonaa häirintäskandaalin jälkipyykistä
  • Saara
    R

Activision Blizzard maksaa 35 miljoonaa häirintäskandaalin jälkipyykistä

julkaistu: 09.02.2023 19:44

Advertisement

Activision Blizzard on myöntynyt maksamaan 35 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitealle (SEC). Maksulla pelifirma sovittaa laiminlyöntinsä työpaikkahäirintävyyhdin selvitystyössä ja tiedonannossa.

SEC:n sekä tasa-arvoista työtä ajavan komission EEOC:n tutkinnat alkoivat vuonna 2021, kun Activision Blizzardia vastaan nostettiin kanne yrityksessä vallitsevan seksuaalisen häirinnän kulttuurin vuoksi. EEOC:n osalta juttu soviteltiin tuolloin 18 miljoonalla dollarilla.

Muiden muassa Call of Dutyn julkaisseen pelijätin myrkyllinen työilmapiiri on ollut useasti otsikoissa viime vuosina. Häirintätapauksia ilmiantaneet työntekijät eivät SEC:n mukaan ole saaneet yritykseltä tarvittavaa suojelusta. Lähtevien työntekijöiden erosopimuksissa oli esimerkiksi kohta, jossa heidät velvoitettiin ilmoittamaan Activision Blizzardille, mikäli aikovat paljastaa tietoja valtion virastoille. Myöskään osakkeenomistajille ei raportoitu tapahtumista asianmukaisella avoimuudella.

Activision Blizzardilta todetaan, ettei sovittelumaksu tarkoita heidän myöntävän tai kieltävän tekosiaan, mutta että toimintatapoja on jo paranneltu ja muutettu läpinäkyvämmiksi.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: The Gamer