SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Ahdistavaa ja järkyttävää” – Nintendon Amerikan-pomo kommentoi Activision Blizzardin kohua
  • Saara
    R

“Ahdistavaa ja järkyttävää” – Nintendon Amerikan-pomo kommentoi Activision Blizzardin kohua

julkaistu: 05.12.2021 21:00

Häirintäskandaalin runtelema Activision Blizzard on kaivanut jo kohtuullisen syvän kuopan itselleen.

Viime kuussa Wall Street Journal julkaisi paljastusjutun toimitusjohtaja Bobby Kotickin toimista, mitä seurasi työntekijöiden ulosmarssi. Vaikka mediahuomio painostaa firmaa itsereflektioon työntekijöiden kohtelussa, sen hallitukselta löytyy yhä uskoa ja luottoa Kotickin johtajuuteen ja kykyyn saavuttaa nämäkin tavoitteet.

Tämä herättää oikeutettua raivoa, sillä WSJ:n mukaan Kotick ei välittänyt tietoonsa kantautuneista häirintätapauksista, vaan esimerkiksi esti seksuaalisesta häirinnästä syytetyn Treyarch-pomon Dan Buntingin potkut.

Myös Activision Blizzardin osakkeenomistajat ovat ilmaisseet, että paikalle on saatava toimitusjohtaja, joka puolustaa työntekijöitään ja ratkaisee häirintäongelmat. Kotickin ainoa lupaus on harkita lähtöä, mikäli ei itse onnistu kääntämään firman kelkkaa.

Pelijätit PlayStation, Xbox ja Nintendo harkitsevat uudelleen yhteistyönsä maineensa ryvettäneen yhtiön kanssa. Nintendo of American pomo Doug Bowser ilmaisi sisäisessä asiakirjassa tilanteen inhottavuuden:

“Kuten te kaikki, olen seurannut Activision Blizzardin viimeaikaisia tapahtumia ja meneillään olevia raportteja seksuaalisesta häirinnästä ja myrkyllisestä ilmapiiristä yrityksessä. Pidän selvityksiä ahdistavina ja järkyttävinä. Ne sotivat arvojani sekä Nintendon vakaumusta, arvoja ja politiikkaa vastaan.”

Nintendo aikoo löytää ratkaisuja käymällä keskustelua Activision Blizzardin ja videopelialan ammattiliiton ESA:n (Entertainment Software Association) kanssa.

Firman pelejä tuskin tullaan Nintendon eShopista poistamaan, eikä niiden mainostamatta jättäminenkään olisi kovin ihmeellinen julkilausuma, kun ottaa huomioon, että Switchin kaksi myydyintä ovat Activisionin Crash Bandicoot ja Spyro the Dragon. Isojen yritysten yksimielinen kannanotto törttöilyyn osoittaa kuitenkin sen, että aivan pelkkä raha ei merkitse, vaan epäasiallisella käytöksellä on ihan oikeitakin seurauksia.

Lähde: EsportsTalk
Kansikuva: Activision Blizzard / Nintendo of America

Tuoreimmat uutiset: