SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Venäjä – Suomi: Avaako Leijonat Karjala-turnauksen voitokkaasti?
  • Toimitus

Venäjä – Suomi: Avaako Leijonat Karjala-turnauksen voitokkaasti?

julkaistu: 07.11.2019 05:33

Euro Hockey Tour käynnistyy tämän kauden osalta Karjala-turnauksen merkeissä, missä Leijonat kohtaa Venäjän kotiturnauksensa avauspelissä “vierasjoukkueena” tosin Hartwall Arenassa.

Venäjältä puuttuu Karjala-turnauksesta varsinaiset ykköstähtensä, joita säästellään joulukuiseen EHT:n kotiturnaukseen.

Venäjää luotsaa Aleksei Kudashov, joka piiskuroi myös KHL:ssä SKA Pietaria. Kudashov on haalinut seurajoukkueestaan kentällisen verran kiekkoniiloja.

Mukaan tarttui SKA:n ykköspakkiparin Artyom Zubin ja Yaroslav Dyblenkon lisäksi SKA:n Artyom Shvets-Rogovoyin johtama kakkosvitja laitureinaan Anton Burdasov ja Dmitri Kagarlitsky, joka pelannee Karjala-turnauksessakin yhdessä.

SKA:n veskareista myös Aleksandr Samonov on mukana, mutta saa tuskin torjuntavastuuta, kun Avangardin Igor Bobkov (92.16%/1.88) ja Dynamo Moskovan Ivan Bocharov (93.55%/1.91) kantavat päävastuun joukkueen tolppien välissä.

KHL:n kärkijengien TsSKAn ja Bars Kazanin pelaajista Kudashov on kelpuuttanut mukaan kuusi pelimannea. Barsista ainoastaan pakki Kamil Fazylzyanovin, Gagarin Cupia puolustavasta TsSKAsta Venäjän joukkueessa kiekkoilee puolestaan neljä pelaajaa: pakeista Artjom Blazhievski sekä hyökkäystriona sentteri Pavel Karnaukhov sekä laiturit Konstantin Okulov ja Anton Slepyshev. Jälkimmäinen viihtyy TsSKAn ykkösvitjan toisena laiturina, Okulov puolestaan sen kakkosnyrkissä ja Karnaukhov nelossentterin roolissa.

Loput Venäjän Karjala-turnauksen pelaajista tulevat Lokomotiv Jaroslavlista (kaksi pakkia ja kaksi hyökkääjää), Salavat Ufasta (yksi pakki ja kaksi hyökkääjää), Avangardista (veskari ja kaksi hyökkääjää), Neftehimikista (pakki ja hyökkääjä), Torpedosta (hyökkääjä) ja Dynamo Moskovasta (veskari).

Venäjän tehokkain pelaaja ainakin paperilla on KHL:n pistepörssissä kymmenentenä oleva, NHL:ssäkin Torontossa ja St. Louisissa pelannut Salavat Ufan Nikita Soshnikov (25. 14+6=20).

Jukka Jalosen valmentamassa Leijonien Karjala-turnaus-joukkueessa pelaa peräti 13 viime kevään maailmanmestaria.

Leijonien varmasti seuratuinta ketjua johtaa Kärppien Juho Lammikko (18. 7+15=22), missä Liigan pistepörssin kakkosmiehen toisella laidalla liitää pörssikolmonen, Tapparan Kristian Kuusela (19. 9+12=21) ja toista laitaa puolestaan kiitää Jokereiden leijonakapteeni Marko Anttila (23. 3+4=7).

Joissakin kiekkoniiloissa aiheutti parranpärinää se, että Jalonen erotti Leijonissa Lammikon ja Jesse Puljujärven. Dynaaminen duo on tehnyt tuhoisaa jälkeä Kärppien liigajoukkueessa, mutta MM-kultamitaliluotsi katsoo nokkaansa pidemmälle ja haluaa nähdä kokonaisuuden. Miten kaksikko pärjää erikseen, kun varmuutta ei ole siitä, pelaako esimerkiksi molemmat kevään MM-ryhmässä.

Puljujärvi (18. 11+9=20) saa näyttöpaikan Leijonien nimellisen ykkösvitjan oikeassa laidassa. Ketjua johtaa Salavat Ufan Sakari Manninen (25. 2+12=14) ja vasemmassa laidassa kirmaa Lagnaun Harri Pesonen (17. 7+10=17).

Vitjazin Miro Aaltosen (23. 7+11=18) johtamassa ketjussa Jokereiden vasta kuntoutunut Henrik Haapala (18. 2+10=12) ja Salavat Ufan Teemu Hartikainen (25. 8+6=14) eivät putoa ainakaan KHL-vauhdista Venäjää vastaan.

Jalosen pohdittavaksi sitten jää, kummalle ketjulle se antaa lepovuoron, Juhani Tyrväisen vai Arttu Ilomäen kipparoimille vitjoille. Rolle-setä veikkaa, että jälkimmäinen laidoillaan Ilveksen Eemeli Suomi ja HIFK:n Teemu Turunen vetävät lonkkaa Venäjää vastaan.

Leijonien pakkipareista ykkösparissa luutivilta Jokereiden Mikko Lehtoselta (23. 6+10=16) ja Dynamo Moskovan Juuso Hietaselta (25. 8+10=18) on lupa odottaa vahvaa turnausta.

Mikäli narrien Teemu Eronen (22. 2+1=3) ja Avangardin Ville Pokka (25. 0+6=6) saavat luutia yhdessä, tämän pariskunnan jäällä ollessa vastustaja ei pääse ohi ilman mustelmia.

Kakkosparissa Luganosta nähtävästi Kärppiin maajoukkuetauon jälkeen palaava Atte Ohtamaa (18. 1+2=3) ja Kerhon Petteri Nikkilä (19. 2+7=9) ovat silkkaa rautaa. Lausannen Petteri Lindbohm (19. 3+4=7) sotkee vielä jonkinverran pakkipareja.

Sibirin Harri Säteri (94.34%/1.50) ja Admiralin Jussi Olkinuora (93.78%/2.20) painivat paikasta Leijonien tolppien välissä.

Leijonat aloittaa kotiturnauksensa maailmanmestarin elkein voitokkaasti. Venäjästä ei B-maajoukkueellaan ole uhkaajaksi tällä kertaa.