SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Valven kanta valmentajahuijaukseen julki – CS:GO-yhteisöltä voimakas reaktio
  • Onni
    K

Valven kanta valmentajahuijaukseen julki – CS:GO-yhteisöltä voimakas reaktio

julkaistu: 31.01.2021 11:00

CS:GOn kehittäjä Valve julkaisi torstaina päivityksen, jonka yhteydessä he ottivat kantaa alkusyksystä ilmi tulleeseen valmentajahuijaukseen. Valmentajahuijauksen laajuuden takia Esports Integrity Commission (ESIC) asetti 37 valmentajaa toimitsijakieltoon.

Valve kertoi julkaisemassaan tiedotteessa, että jatkossa online pelien pelipalvelimilla tai edes huoneessa jossa peli pelataan, ei saa olla muita henkilöitä kuin pelaajat itse. Tämä tarkoittaa siis sitä, että valmentajat eivät saa enää seurata joukkueensa peliä tai valmentaa heitä.

Valven linjaus on vähintäänkin kyseenalainen, ja monet ammattilaispelaajat ja valmentajat ovat reagoineet uutisiin negatiivisesti. Esimerkiksi Astralis joukkueen tähtipelaaja Nicolai “device” Reedtz ja Team Liquidin valmentaja Wilton “zews” Prado ottivat Twitterissä kantaa uuteen sääntöön:

Valve ilmoitti samalla myös rangaistuksistaan valmentajabugia käyttäneille valmentajille. Rangaistukset on sovellettu ESICin rangaistuspistelistasta, eli valmentajat jotka käyttivät bugia alle seitsemän kierrosta ja vain yhdessä ottelussa eivät saa osallistua yhteen major turnaukseen, ja valmentajat, jotka käyttivät bugia yli kahden pelin aikana yli 50 kierroksen ajan, ovat lopullisesti kiellettyjä osallistumaan yhteenkään major turnaukseen. Jälkimmäisen kiellon sai muun muassa ENCEn majoreiden toiselle sijalle johtanut entinen valmentaja Slaava “twista” Räsänen.