SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Valorantin “naisturnaus” murskasi katsojaodotukset avauspäivänään – Jättää CS:GOn varjoonsa
 • Niko
  Nikkilä

Valorantin “naisturnaus” murskasi katsojaodotukset avauspäivänään – Jättää CS:GOn varjoonsa

julkaistu: 17.11.2022 19:38

Riot Gamesin järjestämän, Valorantin ei-miespelaajille suunnatun Game Changers -turnaussarjan mestaruusturnaus alkoi tällä viikolla. Turnaus tuo yhteen eri alueiden parhaat joukkueet, jotka taistelevat kunnian lisäksi myös osuudestaan 500 000 dollarin palkintopotista.

Riot Games on panostanut merkittävästi turnaussarjaan, ja mestaruusturnauksessa nähdäänkin monien tunnettujen e-urheiluorganisaatioiden sisarjoukkueita. Turnauksen osallistujalista on kokonaisuudessaan seuraavanlainen:

 • Cloud9 White
 • Shopify Rebellion GC
 • Team Liquid Brazil
 • KRÜ Fem
 • Guild X
 • G2 Frozen
 • FENNEL Female
 • X10 Saphire

Ei-miespelaajien asema on tunnetusti ollut e-urheiluskenessä varsin vaatimaton, joten moni onkin pitänyt mestaruusturnauksen avauspäivän katsojalukuja rohkaisevana merkkinä. Avauspäivä keräsi parhaimmillaan yli 150 000 katsojaa ja yli 113 000 keskimääräistä katsojaa.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että CS:GOn tunnetuin ei-miehille suunnattu turnaus, ESL Impact League, keräsi kesäkuun kaudellaan parhaimmillaan noin 110 000 katsojaa ja 29 000 keskimääräistä katsojaa. Ja koska Impact Leaguen huippu saavutettiin finaalipäivänä, on hyvin todennäköistä, että Game Changers kuroo vielä enemmän kaulaa omana finaalipäivänään.

Toki Game Changers jää vielä merkittävästi jälkeen Valorantin pääsarjojen saman asteisista turnauksista. Esimerkiksi heinäkuussa järjestetty Kööpenhaminan Masters-turnaus keräsi keskimäärin 317 604 katsojaa. Voidaan kuitenkin helposti sanoa, että suunta on oikeaan päin ja äärimmäisen rohkaiseva.

Turnauksen ottelut jatkuvat tänään klo 16:00, kun Guild X kohtaa Shopify Rebellion GC:n. Ottelut ovat katsottavina suorana Valorantin Twitch-kanavalta. Lisätietoa turnauksesta ja sen kattavan otteluaikataulun löydät täältä.

Voit lukea lisää Valorantin ja e-urheilualan parissa tehdystä tasa-arvotyöstä aiemmasta artikkelistamme.

Toimittajan kommentti: Riot Games on ottanut pelinsä turnausjärjestelmän huomattavasti tiukempaan hallintaan kuin moni muu pelijulkaisija. Tämä koskee myös ei-miespelaajille suunnattuja turnauksia. Ratkaisu kantaa selvästikin hedelmää: turnaussarjan suosiota on avittanut sen mittava palkintopotti, vahva markkinointi ja -brändäys, sekä mestaruusturnauksen ajoittaminen Valorantin pääkisakauden ulkopuolelle. “Naisturnauksille” selvästikin riittää katsojia, jos ne vaan osataan paketoida oikealla tavalla. 

Lähde: Escharts Kuvalähde: Riot Games