SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorantin MM-kisat käynnistyvät huomenna – Kolme suomalaista kilpailee miljoonapotista
  • Aleksi
    Majander

Valorantin MM-kisat käynnistyvät huomenna – Kolme suomalaista kilpailee miljoonapotista

julkaistu: 30.11.2021 20:14

Kauan odotettu Valorant Champions 2021 käynnistyy keskiviikkona Berliinissä. Miljoonan dollarin palkintopotista ja maailmanmestarin tittelistä kilpailee yhteensä 16 joukkuetta, joiden riveissä nähdään kolme suomalaista.

Turnauksen ensimmäinen suomalaispelaaja löytyy A-lohkosta, jossa pelaa Santeri “BONECOLD” Sassin luotsaama Acend. Acend nappasi paikan MM-kisoista Euroopan pistejohtajana kun venäläinen Gambit varmisti suoran paikan voitettuaan Berliinin Masters -turnauksen. Lohkossa joukkueen kovin vastus on Pohjois-Amerikan toiseksi paras joukkue Team Envy, joka on yksi turnauksen ennakkosuosikeista.

B-lohkossa puolestaan nähdään Counter Strikestä huippusuosioon noussut, Team Liquidissa pelaava, Elias “Jamppi” Olkkonen. Olkkonen on suomalaisista ainoa, joka joutui hakemaan paikan Last Chance -karsintaturnauksesta, sillä joukkue ei saanut tarpeeksi pisteitä varsinaisen kauden aikana. Nyt joukkueella on todellinen näytön paikka edessä, sillä lohkosta löytyvät niin Pohjois-Amerikan pistevoittaja Sentinels, kuin Etelä-Amerikan yllättäjä KRÜ Esports.

Tie pudotuspeleihin saattaa olla erityisen kivinen, sillä Liquidissa yhdellä pelaajalla on todettu korona.

Viimeinen suomalaispelaaja nähdään D-lohkossa, jossa kilpailee Nikita “Derke” Sirmitevin edustama Fnatic. D-lohkoa voidaan pitää turnauksen helpoimpana, sillä siinä ei Fnaticin lisäksi nähdä yhtään länsimaalaisia huippujoukkueita. Erityisesti korealainen Vision Strikers ja thaimaalainen FULL SENSE voivat yllättää, sillä länsimaalaisilla joukkueilla ei ole paljoa kokemusta aasialaisia vastaan.

Lohkovaihetta pelataan yhteensä viikon verran, jonka jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin. Suomalaispelaajien avausottelut voi tarkistaa alta.

Suomalaispelaajien avausottelut:

  • Ke 1.12. 22:00 – Fnatic vs Cloud9 Blue
  • To 2.12. 22:00 – Team Liquid vs KRÜ Esports
  • Pe 3.12. 16:00 – Acend vs Keyd Stars

Otteluita voi seurata englanniksi selostettuna Valorantin viralliselta Twitch-kanavalta.

Miljoonan dollarin palkintopotin lisäksi joukkueille on tiedossa hyvät tienestit sijoituksista riippumatta, sillä Riot ilmoitti viime viikolla, että se jakaa kaikkien osallistujien kesken puolet MM-kisojen virallisen ase-bundlen tuotoista.

Kuva: Riot Games