SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorant-joukkue puolustaa tähtipelaajaa rahanpesukohussa
  • Aleksi
    Majander

Valorant-joukkue puolustaa tähtipelaajaa rahanpesukohussa

julkaistu: 12.11.2021 18:00

Turkin suoratoistoyhteisössä kuohuu, kun useat tunnetut Twitch-suoratoistajat kärähtivät osallisuudesta rahanpesuun palvelun kautta.

Skandaali sai alkunsa, kun lokakuussa tapahtunut tietovuoto paljasti kaikkien Twitchin käyttäjien tulot palvelussa. Turkkilaisten käyttäjien tuloja tarkastellessa huomattiin useita suuria bitti-lahjoituksia pienille suoratoistajille. Epäilyttävää rahaa lähetettiin yhteensä 2400 suoratoistajalle ja yhteissumma nousee lähelle kymmentä miljoonaa dollaria. Rahan oletetaan tulleen varastetuista luottokorteista.

Yksi rahaa vastaanottaneista suoratoistajista on Valorant tähtipelaaja Mehmet Yağız “cNed” İpek, joka pelaa maailman kolmanneksi parhaassa joukkueessa, Acendissa, Santeri “BONECOLD” Sassin kanssa. İpek ehti jo streamissään myöntää tietäneensä rahanpesusta, hän ei omien sanojensa mukaan ollut yhteydessä rahanpesijöihin, mutta hänen veljensä järjesti lahjoituksen hänen kanavalleen.

Omassa lausunnossaan Acend kuitenkin kiistää İpekin tietäneen rahanpesusta. Organisaation mukaan tämä sai vai yhden lahjoituksen ja teki virheen ainoastaan jättäessään ilmoittamatta lahjoituksesta kun epäilyt rahanpesusta nousivat esiin. Lausunnossa Acend kertoo, että İpekiin ei olla oltu yhteydessä Twitchin, Riotin tai Turkin poliisin toimesta, mutta tämä on valmis yhteistyöhön kaikkien tahojen kanssa asian selvittämiseksi.

Twitch on käynnistänyt oman tutkimuksensa epäilyihin liittyen. Valorantin kehittäjä Riot puolestaan odottaa Twitchin selvitystä ennen omia toimiaan ja siihen asti İpek ja muut turkkilaispelaajat saavat kilpailla vapaasti. Mahdollinen kilpakielto olisi paha niitti joukkueelle, joka ottelee joulukuun alussa pelin MM-kisoissa Berliinissä.

Lähde: GINX
Kuva: Nuri Yılmazer/Red Bull Content Pool