SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Raportti: Twitchissä jättimäinen tietovuoto – Striimajien tulot ja yhtiön projektit julki
  • Aleksi
    Majander

Raportti: Twitchissä jättimäinen tietovuoto – Striimajien tulot ja yhtiön projektit julki

julkaistu: 06.10.2021 13:06

Uutissivusto Video Game Chroniclen mukaan tuntematon hakkeri on julkaissut suoratoistopalvelu Twitchin koko koodipohjan torrenttina. Alun perin 4chan sivustolle julkaistu datapaketti käsittää yhteensä 125 GB sivuston lähdekoodia, sekä vielä julkaisemattomia projekteja.

Twitch ei ole vielä kommentoinut vuodon legitimiteettiä, mutta VGC:n lähteitten mukaan vuoto vaikuttaa aidolta.

Vuodon sisältö

  • Kaikkien Twitchin versioiden lähdekoodi muutoksineen
  • Suoratoistajille maksetut palkkiot 2019-2021
  • Twitchin käyttämät SDK:t ja AWS-palvelut
  • Twitchin muut omistamat palvelut kuten CurseForge
  • Amazonin vielä julkaisematon kilpailija Steamille koodinimellä Vapor.

Twitter-käyttäjä KnowSomething on julkaissut tilillään yhteenvetoja suoratoistajille maksetuista palkkioista. Tiedoista käy muun muassa ilmi, että lähes sata suoratoistajaa on tienannut viimeisen kolmen vuoden aikana yli miljoona euroa, ja että tämän aikavälin selkeästi eniten tienannut kanava oli pöytäroolipeleihin erikoistunut Critical Role.

Vapor puolestaan on Amazonin kehitteillä oleva pelien kauppapaikka, joka vaikuttaa Steamin kilpailijaksi kehitetyltä tuotteelta. Vuoto sisältää projektin olemassa olevan lähdekoodin ja sitä tutkineiden käyttäjien mukaan Vapor yhdistäisi kauppapaikkaan useita Twitchissä olevia ominaisuuksia, kuten esim. suoratoistajien katsomisen pelin sivulla.

Itse vuodetussa datassa ei ole käyttäjien sähköpostiosoitteita tai salasanoja, mutta varmuuden vuoksi jokaisen kannattaa vaihtaa Twitch-tilinsä salasana, ottaa käyttöön kaksisuuntainen varmennus kirjautumisessa, ja vaihtaa tilin suoratoisto-avain.

Lähde: Video Game Chronicle
Kuva: Twitch