SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Sopupeli johti Valorant-pelaajan rikostuomioon
  • Niko
    Nikkilä

Sopupeli johti Valorant-pelaajan rikostuomioon

julkaistu: 30.09.2022 14:48

E-urheilu on monella tapaa vielä viihteen villi länsi, jossa ainakin osa on valmis vääntämään ja rikkomaan yleisiä sääntöjä ja käytäntöjä. Yksi näistä osa-alueista on vedonlyönti ja tulosmanipulaatio, joihin liittyviä rikkeitä joudutaan setvimään jatkuvasti.

Uutissivusto Dexerton mukaan entinen Valorant-pelaaja Ty “junglew0w” O’Donnell on tällä viikolla todettu syyllistyneen sopupeliin ja siihen liittyvään vedonlyöntiin viime vuoden toukokuussa järjestetyssä, oseanialaisessa LPL 2021 Autumn Cup – Legends -turnauksessa.

O’donell löi vetoa oman joukkueensa Team Blissin ja Eshayn välisestä ottelusta. The Age -uutissivuston mukaan O’donell oli viestitellyt ystävänsä kanssa, kuinka “mehukkaat” kertoimet Team Blissin erätappion puolesta vetoa lyöminen toisi mukanaan. O’donell varmistikin joukkueessa pelatessaan, että se hävisi ensimmäisen erän, mutta nousi sitten voittoon kahden seuraavan erän aikana. Samaan aikaan O’donellin ystävä löi vetoa erätappion puolesta.

Yhteensä parivaljakko nettosi 4 500 dollarin voiton, joista O’donell kuittasi 780 dollaria. Rikkeestään kaksikko tuomittiin maksamaan voittonsa takaisin, noudattamaan hyvää käytöstä seuraavan 12 kuukauden ajan ja tekemään lahjoituksia vedonlyönnin parissa työskenteleville hyväntekeväisyysjärjestöille.

Vedonlyöntirikettä käsittelevä artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Dexerto, The Age Kuvalähde: Riot Games/Valorant