SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-joukkue diskattiin Elisan turnauksesta – Taustalla kymppitonnien epäilyttävät vedot
  • Aleksi
    Majander

CS-joukkue diskattiin Elisan turnauksesta – Taustalla kymppitonnien epäilyttävät vedot

julkaistu: 01.09.2022 16:21

Saksalaisjoukkue Schade Halt on diskattu Elisa Invitationalin syyskaudelta. Syynä diskaukseen on tulosmanipulaatio-epäily kahdessa ottelussa.

Elisa ilmoitti tänään aamulla diskaavansa Schade Halt joukkueen epäilyttävän toiminnan vuoksi. Epäilyt heräsivät 23.8. pelatusta ottelusta 00 Prospects -joukkuetta vastaan ja 29.8. pelatusta ottelusta Yodadus -joukkuetta vastaan. Molemmat ottelut lähetettiin Elisan Twitch-kanavalla ja epäilyt toi turnausjärjestäjän tietoon luotettava kolmas osapuoli.

Elisa ei jaa tarkemmin miten sopupeli todettiin, mutta esimerkiksi esports-journalisti Richard Lewis ehti kaivaa maanantaina Stake -vedonlyöntisivun julkaiseman vedon, jossa tuntematon käyttäjä löi 45 000 dollarin vedon Schade Haltin karttavoitolle Yodagus ottelussa sen jälkeen, kun joukkue oli jo hävinnyt ensimmäisen kartan 16-1.

Jos Stake sivuston twiitti on totuudenmukainen, veto tehtiin ottelun toiseen karttaan sen jälkeen kun Schade Halt oli kärsinyt murskatappion ensimmäisessä kartassa. Yleensä Elisan Invitationalin tasoiseen turnaukseen ei voi lyödä kuin muutaman tuhannen edestä vetoja, mutta Stake on cryptovaluuttoihin perustuva sivusto, joka suorastaan ylpeilee jättivedoilla.

Manipulaation lisäksi Schadea on ehditty syyttää myös huijaamisesta. Alternate aTTaXin pelaaja Paul ”PerX” von Erdmannsdorff esimerkiksi twiittasi, että Schade käyttää tutka-huijausta valmentajansa tilillä, eli vaikka huijauksesta jäisi kiinni, ei se vaikuttaisi pelaajien tileihin.

Lähde: Elisa
Kuva: CS:GO