SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Shanghain suuri vuosi: ensi vuonna myös VCT Masters nähdään Kiinassa
  • Saara
    R

Shanghain suuri vuosi: ensi vuonna myös VCT Masters nähdään Kiinassa

julkaistu: 01.08.2023 06:00

Riot Games on vahvistanut huhut, että Shanghai tulee isännöimään ensi vuonna VCT Masters -tapahtuman, jossa toisistaan mittaa ottavat maailman parhaat Valorant-joukkueet.

Turnaus järjestetään Riotin mukaan loppukeväästä, ja siihen osallistuvat kunkin kolmen kansainvälisen liigan parhaat joukkueet sekä karsintakilpailujen parhaimmisto.

VCT Masters Shanghai on tärkeä virstanpylväs Kiinan Valorant-yhteisölle, sillä peli lanseerattiin maassa virallisesti vasta 12. heinäkuuta. Aiemmin tässä kuussa Shanghai isännöi myös ensimmäistä offline-turnausta, Kiinan Valorant Champions 2023 -karsintoja.

Pelin julkaisutapahtumassa kesäkuun lopulla Riot paljasti, että Kiina integroidaan Valorant Champions Touriin (VCT). Tarkkoja suuntaviivoja ei ole esitelty, mutta pian Kiinassa käynnistyvä liiga liittynee asiaan.

– Arvostusta osoittaaksemme sekä juhlistaaksemme Valorantin ensimmäistä vuosipäivää Kiinassa ensi vuonna tuomme erittäin innoissamme Mastersin Shanghaihin, kerto Valorant Esportsin globaali johtaja Leo Faria.

– Vuodesta 2024 tulee erityinen vuosi VCT:lle, ja olemme iloisia, että olette kaikki mukana.

Riot Gamesin mukaan Shanghain turnaus on toinen ensi vuoden kansainvälisistä VCT-tapahtumista. Ensimmäisestä ei ole vielä annettu tarkempia tietoja, mutta se tulee aloittamaan kilpailukauden.

VCT Masters Shanghai järjestetään alle vuoden kuluttua Masters Tokyosta, joka oli ensimmäinen tämän tason kansainvälinen Valorant-tapahtuma Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Vastikään kiinalaiskaupungin ilmoitettiin isännöivän myös vuoden 2024 toisen Counter-Strike 2 Majorin. Sen järjestävät Perfect World ja PGL joulukuussa.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Riot Games