SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
G2:n kohusyksy jatkuu: Julkisti nykyisen Valorant-aikakautensa “lopun”
  • Niko
    Nikkilä

G2:n kohusyksy jatkuu: Julkisti nykyisen Valorant-aikakautensa “lopun”

julkaistu: 19.10.2022 15:05

Olemme seuranneet tiiviisti viime kuukausina myllynnyttä kohua eurooppalaisen G2-organisaation ympärillä. Kohu sai alkunsa, kun organisaation toimitusjohtaja Carlos “ocelote” Rodriguez jakoi kuvia juhlinnastaan kiistellyn mediapersoona Andrew Taten kanssa. Rodriquez on sittemmin eronnut virastaan.

Pelijulkaisija Riot Gamesin oma toimenpide asiaan liittyen julkaistiin  viime viikolla. Rodriquez on kielletty 13.11.2022 asti  toimimasta Riotin tapahtumiin osallistuvien joukkueiden hallinnollisissa tai operatiivisissa tehtävissä tai osallistumasta itse tapahtumiin. Lisäksi hänet on määrätty osallistuvan kolmannen osapuolen järjestämään sensitiivisyys- ja liikkeenjohdolliseen koulutukseen.

Kohun seuraamuksiin kuului raporttien mukaan muun muassa se, ettei G2 saanut aiempien suunnitelmien mukaan kumppanuuspaikka Valorantin alueellisissa liigoissa. Pysyvä kumppanuus olisi tarjonnut organisaatiolle runsaasti taattua ruutuaikaa, sekä pääsyn Riot Gamesin stipendiohjelmaan.

Eilen organisaatio ilmoittikin sanovansa hyvästit nykyiselle Valorant-kokoonpanolleen. Pelaajat ovat yhä sopimuksen alaisia, mutta vapaita tavoittelemaan uusia mahdollisuuksia.

Aiempien tietojen mukaan G2:n alkuperäisenä suunnitelmana olisi ollut yhdysvaltalaisen XSET-joukkueen hankkiminen alueliigaa varten, joten ei ole mitenkään varmaa, että sen nykyinen kokoonpano olisi selvinnyt, mikäli organisaatio olisi saavuttanut kumppanijoukkueen aseman.

Vielä ei ole myöskään tietoa siitä, jättääkö G2 Valorantin kokonaan taaksensa, vai aikooko se tavoitella liigapaikkaa Ascension-turnausten kautta uudella kokoonpanolla.

Lähde: G2 Kuvalähde: G2