SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Valorant-tähdellä menee lujaa – nyt vuorossa Twitch-bannit
  • Saara
    R

Valorant-tähdellä menee lujaa – nyt vuorossa Twitch-bannit

julkaistu: 15.05.2023 21:39

Sentinelsin ei-aktiivinen Valorant-pelaaja Hunter “SicK” Mims sai juuri porttikiellon Twitchiin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun StreamerBans aloitti bannien seurannan vuonna 2019. SicKillä on ollut kova meno päällä koko vuoden.

Twitch-bannien kesto ja syyt ovat vahvistamattomat. Todennäköisesti viimaikaisten striimien epäkunnioittavalla käyttäytymisellä on kuitenkin osuutta asiaan. Fanit ovat jakaneet kuvakaappauksia SicKin chat-kommenteista, joissa hän ilmaisee itseään rasistisesti tai muuten kyseenalaisesti.

Twitchin yhteisöohjeet ovat yksiselitteiset vihamielisen sisällön suhteen: Twitch ei salli toimintaa, jonka motivaationa on viha, ennakkoluulo tai suvaitsemattomuus, esimerkiksi toimintaa, joka edistää syrjintää, halventamista, ahdistelua tai väkivaltaa tai yllyttää tällaiseen toimintaan ja joka perustuu seuraaviin suojattuihin ominaisuuksiin: rotu, etnisyys, väri, kasti, kansallinen alkuperä, siirtolaisuus, uskonto, sukupuoli, sukupuoli-identiteetti, seksuaalinen suuntautuminen, vammaisuus, vakava terveydentilaan liittyvä ongelma tai veteraanius. 

SicK on herättänyt huomiota epävakaalla käytöksellään helmikuusta lähtien lennettyään Sentinelsin kanssa Brasiliaan VCT LOCK//IN -tapahtumaa varten. Maaliskuussa hänet pidätettiin julkisrauhan rikkomisesta, ja viime viikolla hän vietti pari päivää putkassa samanlaisen toiminnan johdosta. On epäselvää, kuinka Sentinels suhtautuu tähteensä, mutta ensimmäisen pidätyksen jälkeen organisaatio kertoi SicKillä olevan tiedossa pelitaukoa ja harjoittelua. Hänen tiedetään kärsineen mielenterveysongelmista.

SicK itse ei ole kommentoinut uusinta käännettä, mutta koskapa kyseessä oli ensimmäinen Twitch-banni vuosiin, pysyvää porttikieltoa ei tarvinne pelätä.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Riot Games