SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
TI 12 käynnissä – Harvinaisen pieni palkintopotti kismittää erityisesti faneja
  • Saara
    R

TI 12 käynnissä – Harvinaisen pieni palkintopotti kismittää erityisesti faneja

julkaistu: 18.10.2023 12:27

Dota 2 -piireissä eletään hämmentäviä aikoja. Massiiviset pelipäivitykset ja ilmaiset kosmeettiset esineet ovat huippujuttu pelaajakunnalle, mutta e-urheilupuolella myllertää. Dota Pro Circuitin peruuntuminen ja suhteellisen pieni TI-palkintopotti merkitsevät muutosta ilmapiiriin ammattimaisen Dotan peluussa. Kunka alin The International -potti kymmeneen vuoteen vaikuttaa niin pelaajiin kuin katsojiin?

Fanit tiesivät odottaa vaatimattomampaa palkintopottia, sillä Valve vaihtoi tällä kertaa taistelupassin mitättömään Compendiumiin. Näin raju lasku yllätti silti. Kolmessa vuodessa rahamäärä putosi 40 miljoonasta dollarista ensin 18 miljoonaan ja nyt vaivaiseen kolmeen miljoonaan dollariin.

On selvää, että pelaajilta kerätyt rahat tulevat ennen kaikkea kosmeettisten esineiden houkuttamina. Valven uusi esineetön pelipäivitys ei samaan tapaan kiehdo satunnaisia pelaajia, mistä 3 025 285 dollarin palkintorahasto todistaa.

Epäilemättä tulevaa voittajatiimiä ottaa päähän, mutta on romahduksella muutakin vaikutusta.

Kuluva vuosi on ollut täynnä pettymyksiä Dota 2 -kisojen faneille, kun sekä Lima Major että Bali Major saivat kritiikkivyöryn heikkojen tuotantostandardien vuoksi. TI:ssä tällaisia ongelmia ei onneksi ole, kun Valve isännöi turnausta suoraan. Ajoittain matsin katkaisee pelinrikkova bugi, mutta striimien laatu on lohkovaiheessa ollut kiitettävä.

Mitä pelaajiin tulee, he ottavat TI:n yhtä vakavasti kuin aina ennenkin, huolimatta matalasta palkintopotista. Gamin Gladiatorsin Anton “dyrachyo” Shkredov julisti aiemmassa haastattelussa pelaavansa TI:ssä “oluen ja keksien” vuoksi. Alla olevalla videolla Liquidin Ludwig “zai” Wåhlbergilta ei liikene aikaa jutella haastattelijan kanssa, koska uusinta oli pakko nähdä. Tunnelma on siis tiheä!


Suurempi ero aiempaan näkyykin fanien keskuudessa. Dota 2 -foorumit ja sosiaalinen media ovat viime viikkoina pullistelleet kritiikkiä palkintopottia kohtaan, ja jotkut ovat julistaneet koko TI-aikakauden päättyneeksi.

Huolet kilpailullisen Dota 2:n kestävyydestä ovat perusteltuja, onhan kiistatonta, että muutama miljoona vaikuttaa mitättömältä hulppeaan 40 miljoonaan dollariin verrattuna. Laskusuhdanteesta huolimatta asiantuntemus, kilpailullinen laatu ja tuotannon arvo ovat TI:ssä entisellään.

The International 12:n suomalaisvahvistus Topias “topson” Taavitsainen pelaa Tundra Esportsissa, joka selviytyi oman lohkonsa ykkössijalle. Homma jatkuu pudotuspeleissä ylihuomenna 20.10.

Turnausta voi seurata Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Dota 2 / X