SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Tappara – Zug: Kirvesrinnat starttaavat tosipelit Euroopassa!
  • Toimitus

Tappara – Zug: Kirvesrinnat starttaavat tosipelit Euroopassa!

julkaistu: 12.11.2019 13:43

Champions Hockey League jatkuu alkulohkojen jälkeen pudotuspeleillä. Neljästä suomalaisjoukkueesta tänään starttaaviin neljännesvälieriin selviytyi ainoastaan lohkossaan toiseksi tullut Tappara, joka kohtaa lohkonsa voittaneen sveitsiläisseura EV Zugin Hakametsässä tiistaina. Viikon päästä pelataan vielä käkikellomaassa ja yhteistulos ratkaisee, kumpi joukkueista jatkaa välieriin.

Tappara oli alkulohkossaan vahva kotonaan, missä se voitti kaikki kolme otteluaan Klagenfurtia (8-3), Bieliä (1-0) ja Frisk Askeria (7-3) vastaan. Vierasaskeissa Porkkanapöksyt jäivät sen sijaan Klagenfurtin (2-3) ja Bielin (0-1) jalkoihin voittaen ainoastaan turskamaan Frisk Askerin (3-1).

Noiden kahden tappion lisäksi Jukka Rautakorven suojatit ovat hävinneet Liigassa vain kerran varsinaisella peliajalla, mikä käytännössä selittää isäntien selvän suosikkiaseman tänään bookkereiden näkövinkkelistä.

Kotoista Liigaa koko kauden johtaneiden Kirvesrintojen kovin pistemies CHL:n kuudessa alkulohkon pelissä oli kanukkisentteri Tyler Morley, joka latoi yksi osuma mukaanlukien seitsemän pistettä. Charles Bertrand oli puolestaan joukkueensa ykköstykki kuudella maalillaan. Patrik Virta ampui kaksi maalia keräten yhteensä viisi pistettä.

Zug eteni kuin juna alkulohkonsa voittoon häviämättä varsinaisella peliajalla yhtään ottelua. Se kaatoi kotiluolassaan Rungstedin (5-2) ja Plzenin (5-2) saaden kuitenkin HPK:lta (3-4vl) nokkiinsa rankkareilla. Vieraissa puolestaan Rungsted (5-0) ja Kerho (3-1) menivät vaivatta katolleen, mutta Plzen (1-2vl) oli parempi voittolaukauskisassa.

Zugin tehomies alkulohkossa oli HIFK:sta täksi kaudeksi käkikellomaahan loikannut ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell, joka nakutti kaksi maalia ja teki kaikkiaan kymmenen pistettä. Lino Martschini kahmi neljä uunia ja yhdeksän pinnaa. Gregory Hofmannin saalis oli puolestaan neljä osumaa ja kuusi pistettä.

Sveitsin NLA:ssa Hofmann on ollut joukkueensa tehomies (13+8=21). Jan Kovar (4+13=17) ja Carl Klingberg (5+10=15) tulevat muutaman pinnan perässä.

Jos Tappara mielii jatkaa vielä CHL-karkeloitaan tätä ottelusarjaa pidemmälle, sen kannattaa ehdottomasti pelata kurinalaisesti. Zug teki alkulohkossaan peräti kahdeksan 22 maalistaan ylivoimalla (36,4%) osoittaen selvästi parhaimman osaamisalueensa. Kirvesrintojen vastaava saldo oli 5/21 (23,8%).

Kannattaa myös huomioida, että maajoukkuetauon jälkeen kumpikaan joukkueista ei välttämättä ole aivan terävimmillään ja sekin tasoittaa pakkaa.

Tässä parissa pienet marginaalit ratkaisevat jatkopaikan. Hakametsässä ei Tapparan kannattaisi juurikaan Zugille siimaa antaa, sillä viikon päästä kylmän kyydin saaminen on enemmän kuin todennäköistä, jos silloin joudutaan takaa-ajoasemasta tuohon otteluun lähtemään.