SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Smash Bros. -haastajan pelaajakunta romahti muutamaan prosenttiin alkuperäisestä
  • Niko
    Nikkilä

Smash Bros. -haastajan pelaajakunta romahti muutamaan prosenttiin alkuperäisestä

julkaistu: 29.09.2022 12:36

Mediajätti Warner Brosin uusi, Super Smash Bros. -sarjaa jäljittelevät taistelupeli MultiVersus julkaistiin avoimen betansa myötä heinäkuussa. Useilla suosituilla hahmoilla varustettu peli nousi heti huippusuosioon ja rikkoi 20 miljoonan pelaajan rajapyykin, mikä nosti sen esimerkiksi PC:llä kaikkien aikojen suosituimmaksi taistelupeliksi.

Pelin sisältämiin hahmoihin lukeutuvat esimerkiksi Batman, Väiski Vemmelsääri, Rick & Morty sekä Arya Stark. Tästäkin huolimatta näyttää siltä, että pelin kehittäjät joutuvat tekemään rutkasti työtä pitääkseen pelaajakuntansa elinvoimaisena.

Steamcharts-sivuston mukaan pelin Steam-pelaajakunta on suorastaan romahtanut sen julkaisuajankohdan huippulukemasta. Tällöin peliä pelasi samanaikaisesti 153 044 pelaajaa. Tämän viikon keskiviikkona peliä pelasi parhaimmillaan kuitenkin vain 11 937 pelaajaa, mikä on noin 7,8% pelin saavuttamasta huipusta.

Vuorokauden muina aikoina pelaajamäärä alitti tämänkin reilusti. Esimerkiksi klo 19:00 Suomen aikaa peliä pelasi 5 609 samanaikaista pelaajaa, joka on vain noin 3,7% sen kaikkien aikojen huipusta.

Taistelupelit ovat perinteisesti olleet pienemmän, intohimoisen fanikunnan juttu, joten MultiVersuksen rauhoittuneet pelaajaluvut eivät ole mikään yllätys. Nähtäväksi jää, mihin se pitkällä aikavälillä asettuu, ja kuinka kauan Warner Bros. on valmis tukemaan peliä lisäsisällöllä. Pelin uusin hahmo, Rick & Morty -sarjan Rick, julkaistiin eilen.

Lähde: Steamcharts Kuvalähde: Warner Bros./Multiversus