SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Huhu: Meemihahmo saapuu huippusuosittuun taistelupeliin
  • Niko
    Nikkilä

Huhu: Meemihahmo saapuu huippusuosittuun taistelupeliin

julkaistu: 31.08.2022 09:13

Mediajätti Warner Brosin uusi taistelupeli, Super Smash Brothersin jalanjäljissä kulkeva maskottimäiskintä MultiVersus, julkaistiin viime kuun loppupuolella. Ilmaiseksi pelattava peli nousi välittömästi suursuosioon, ylittäen 20 miljoonan pelaajan rajapyykin.

Suosiota avittaa takuulla pelin mittava hahmokatras, joihin kuuluu monia populäärikulttuurin klassikkohahmoja. Näitä ovat esimerkiksi Väiski Vemmelsääri, Teräsmies, Arya Stark, Steven Universe sekä Rick & Morty.

Free to play -peleille ominaisesti myös MultiVersukseen tullaan lisäämään jatkuvasti uutta lisäsisältöä. Yksi mahdollinen vihje tästä saatiin viime viikolla, kun pelijournalisti Andrew Marmo huomautti Warner Brosin hakeneen tekijänoikeutta Väiski Vemmelsäären meemiversio Big Chungukselle.

Warner Brosin lähettämä tekijänoikeushakemus kattaa muiden alojen lisäksi myös pelit. Internetistä lähtöisin oleva hahmo on nähty jo aiemmin yhtiön virallisissa tuotteissa: se vilahti ohimennen  viime vuonna julkaistussa Space Jam: A New Legacy -elokuvassa ja lisättiin samana vuonna Looney Tunes -mobiilipeliin. Hahmon alkuperä on kuitenkin jo vuoden 1941 Wabbit Twoublelyhytpiirretyssä, josta Väiskin pulskea olomuoto on peräisin.

Vielä ei ole satavarmaa, että hahmoa tullaan käyttämään nimenomaan MultiVersuksessa, vaikka se sopisikin peliin kuin nakutettu. Samaten on yhä arvuuteltavissa, olisiko kyseessä uusi hahmo, skini tai jokin muu käyttötapa.

Lähteet: Andrew Marmo, Warner Bros, KnowYourMeme Kuvalähde: MultiVersus