SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Shroud: “Hyvä tietokone ei ole niin tärkeä kuin…”
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Shroud: “Hyvä tietokone ei ole niin tärkeä kuin…”

julkaistu: 01.06.2020 13:47

Uutisoimme toissaviikolla yhden maailman suosituimman FPS-kasvon, Micahel “Shroud” Grzesiekin ajatuksista palata kilpapelikentille. Nyt 25-vuotias tähtipelaaja kertoi mielipiteensä siitä, miten pelitietokone vaikuttaa siihen, kuinka hyvä pelaaja oikeasti on.

Yleisesti voidaan ajatella niin, että pärjätäksesi hyvin first person shooter -peleissä, tulee sinulla olla siihen hyvä tietokone. Grzesiek on tästä kuitenkin eri mieltä.

– Jos sinulla on huono kalusto (vrt. tietokonetarvikkeet), pelimekaniikkasi saattaa hieman heitellä. Se ei kuitenkaan ole niin iso asia, sillä monet näistä peleistä pyörivät peliälyn ympärillä, Grzesiek kertoo.

Grzesiekin mukaan hyvästä kalustosta, kuten korkean virkistystaajuuden näytöstä, tehokas tietokoneesta ja paremmasta pelihiirestä sekä -näytöstä on hyötyä. Mutta näiden hyöty ilmenee vasta silloin, kun pelaamisesi on jo tietyllä, tarpeeksi korkealla tasolla.

Peliälyllisesti paremmat pelaajat päihittävät paremmin varustellut huonommat pelaajat Grzesiekin mielestä. Hän painottaakin juuri peliälyn tärkeyttä eikä koe, että kaluston päivittäminen on välttämättä se, joka tekee sinusta hetkessä paremman pelaajan.

Grzesiek muistetaan kilpapelivuosistaan 2014-2017, kun hän niitti mainetta ja kunniaa Cloud9:n CS:GO-joukkueessa. Sittemmin hän on toiminut päätoimisena striimaajana ja nousi otsikoihin viime vuoden lopulla siirtyessään kokonaan Twitchistä Mixer-striimauspalveluun.

Lähde: Shroudy Rowdy (Youtube) Kuva: Shroud