SEURAA MEITÄ:
×

R6: SIEGE

ETUSIVU / R6: SIEGE
Rainbow Six huippujoukkue kärähti sisäpiiritiedon jakamisesta
  • Aleksi
    Majander

Rainbow Six huippujoukkue kärähti sisäpiiritiedon jakamisesta

julkaistu: 01.10.2020 11:30

Kilpapeliskandaalit eivät rajoitu tällä viikolla pelkästään Counter Strikeen, sillä myös Rainbow Six: Siege pelissä on jaettu rangaistuksia sisäpiiritiedon jakamisesta.

Pelin kehittäjä Ubisoft julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa ilmoitettiin kahden Rogue joukkueen pelaajan jakaneen vedonlyöjille mielipiteitä tulevasta ottelusta. Maurice “AceeZ” Erkelenz ja Lukas “korey” Zwingmannin yksityisviesteistä kävi ilmi, että molemmat kertoivat vedonlyöjille, että heidän mielestään Rogue häviäisi ottelun Empireä vastaan, näin myös kävi ja Empire voitti ottelun luvuin 7-5.

Ubisoft rankaisi AceeZia kolmen ottelun pelikielolla ja antoi koreylle varoituksen. Kaksikko sai erilaiset rangaistukset, sillä Ubisoftin mukaan AceeZin saamassa viestissä ilmaistiin selkeästi, että viestin lähettäjä kaipasi vedonlyöntivihjeitä kun taas koreyn kohdalla vastaavaa ei tapahtunut. Tämän lisäksi joukkue tuomittiin 5000 euron sakkoon. Rangaistukset eivät olleet tämän isompia, sillä Ubisoft ei nähnyt että Rogue yritti hävitä peliä tahallaan, ainostaan jakoi oman mielipiteensä mahdollisuuksistaan, mikä on liigan sääntöjen vastaista.

Rogue pelaa Rainbow Six:n ylimmässä liigassa, jossa jaetaan 50 000 euroa palkintorahaa ja paikkoja 125 000 dollarin Major-turnaukseen. Liigassa pelaa myös kolme suomalaista, G2:ta edustavat Juhani “Kantoraketti” Toivonen ja Aleksi “UUNO” Työppönen, sekä Team Secretin Ville “SHA77E” Palola. Ainakin G2 hyötyy Roguen rangaistuksesta, sillä se kohtaa joukkueen 5.10

Lähde: Ginx
Artikkelikuva: Ubisoft