SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
108 PUBG-pelaajaa laitettiin rautoihin – Osalle jo vankeustuomio
  • Niko
    Nikkilä

108 PUBG-pelaajaa laitettiin rautoihin – Osalle jo vankeustuomio

julkaistu: 21.07.2022 13:34

Videopelit ovat yhä poliittinen kuuma peruna, joiden kontrollointi ja säännöstely vaihtelee maittain. Aiemmin tässä kuussa Britannian hallitus vaati videopelialan tekevän toimenpiteitä loot boxien käytön suhteen, tai valtio joutuisi itse puuttumaan asiaan.

Kenties tiukimmin videopelikontrollia ajetaan Aasiassa, jossa pelaamista kohdellaan paikoitellen samalla tavoin kuin huumausaineita tai uhkapelaamista. Olemme muun muassa uutisoineet aiemmin, kuinka Pakistan asetti PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin täydellisen eston alle.

Tällä viikolla Bangladeshista saatiin kuulla yllättävä shokkiuutinen, kun Chuadangan poliisi puuttui paikalliseen PUBG Mobilen LAN-turnaukseen ja pidätti 108 paikalla olevaa pelaajaa sekä tapahtuman henkilökuntaa. Asiasta uutisoi Ogro News.

Paikallisessa monitoimitalossa järjestettyyn tapahtumaan osallistui “satoja” pelaajia. Poliisi saapui paikalle eilen iltapäivällä saamansa vihjeen perusteella ja nyt pidätettyjä odottaa pahimmillaan vankeustuomio. Osa kiinniotetuista on jo tuomittu kahden päivän vankeusrangaistukseen. Myös järjestäjiä vastaan tullaan nostamaan oikeustoimet.

Afk Gamingin mukaan PUBG Mobile on yhdessä Free Fire -pelin kanssa ollut kielletty maassa viime vuoden elokuusta lähtien. Kielletyn pelin mukaanoton lisäksi myös LAN-tapahtuman puuttuvia lupia on esitetty osasyyksi poliisien väliintulolle.

Lähde: Ogro News, Afk Gaming, Gametube Kuvalähde: PUBG