SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Pakistan jatkaa ehdotonta PUBG-estoaan – Myös suomalaispelit uhan alla?
  • Niko
    Nikkilä

Pakistan jatkaa ehdotonta PUBG-estoaan – Myös suomalaispelit uhan alla?

julkaistu: 28.07.2020 17:00

Pakistanin televiestinnästä vastaava virasto PTA asetti suositun battle royale -peli PlayerUnknown’s Battlegroundsin eston alle tämän kuun ensimmäisenä päivänä.

Viraston mukaan se oli saanut useita valituksia, joissa nostettiin esille pelin addiktiivisuus ja negatiivinen vaikutus lasten fyysiselle ja henkiselle terveydelle. Viraston oman selvityksen mukaan pelin haittavaikutuksiin kuuluvat mm. vähäinen uni, ärsyyntyneisyys, väkivaltainen käytös ja huono koulumenestys.

Islamabadin korkein oikeus määräsi PTA:ta poistamaan eston 24.7., mutta PTA on kieltäytynyt tottelemasta määräystä ja pitää toimintaansa laillisena Pakistanin elektronisia rikoksia ehkäisevän lain (PECA) nojalla. Näin ollen peliä ei kykene edelleenkään pelata maassa. Moni pelaaja onkin yrittänyt vedota maan pääministeri Imran Khaniin eston poistamiseksi.

Myös Pakistanin rajanaapuri Intia on kiinnittänyt huomiota online-peleihin ja näiden mahdollisuuksiin haittavaikutuksiin. Maa on estänyt viimeisen kuukauden sisällä useita kiinalaisperäisiä sovelluksia, mukaan lukien suositun Tiktok-sovelluksen. Seuraavat mahdolliset kohteet on nekin jo listattu, ja näihin kuuluu yhteensä 275 sovellusta, mukaan lukien suomalaisyhtiö Supercellin kehittämät Clash Royale, Brawl Stars ja Clash of Clans.

Lähteet: SAMAA, Dotesports Kuvalähde: PUBG