SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
ENCEn PUBG-joukkue lakkautettiin romahdusvuoden jälkimainingeissa
  • Niko
    Nikkilä

ENCEn PUBG-joukkue lakkautettiin romahdusvuoden jälkimainingeissa

julkaistu: 31.01.2023 16:17

Suomalainen e-urheiluorganisaatio ENCE ilmoitti eilen, että se on lakkauttanut PlayerUnknown’s Battlegrounds -joukkueensa ja jättää lajin kokonaan taaksensa. Näin ollen vapaille laitumille päästetään kokoonpanon jäljellä olevat pelaajat,  Saku “SKUIJKE” Sajakoski ja Sami “SkaV” Vaarala.

“Päätöksemme astua sivuun PUBGista on seurausta muutoksista pelin e-urheilurakenteeseen. Nämä ovat valitettavasti tehneet PUBG-rosterin ylläpidosta taloudellisesti toteuttamiskelvotonta”, ENCEn general manager Niklas “Willkey” Ojalainen totesi organisaation tiedotteessa.

PUBGin kehittäjä Krafton julkisti viime vuoden lopulla suunnitelmansa tämän vuoden e-urheilurakenteelle. Tähän kuuluivat esimerkiksi alueellisen PUBG Continential Series -turnaussarjan lakkauttaminen ja paluu maailmanlaajuiseen PUBG Global Series -turnaussarjaan.

Lisäksi yhtiö paljasti joukkueille suunnatun kumppaniohjelmansa, joka tarjoaa esimerkiksi joukkueiden brändeillä varustettuja pelinsisäisiä esineitä ja taatun paikan PUBG Global Series -turnauksessa. Kumppanijoukkueista ensimmäiset julkistettiin eilen.

ENCEn vuonna 2019 perustettu PUBG-joukkue ylsi korkeimpiin sfääreihin toissavuonna, jolloin se kilpaili esimerkiksi Global Championship -maailmanmestaruusturnauksessa ja Global Invitational -suurturnauksessa. Joukkue nettosi tällöin yli 200 000 dollaria turnausvoittoja, mutta viime vuoden turnausvoitot jäivät vain murto-osaan tästä; noin 16 000 dollariin.

Joukkueen vahvuudesta poistui vuoden aikana yhteensä viisi pelaajaa, sekä joukkueen valmentajan toiminut Jari “SENTEX” Sammalniemi.

Aiemmin ENCE ilmoitti lähtevänsä PUBG:n lisäksi myös Starcraft 2:sta, kun monta vuotta joukkuetta edustanut Joona “Serral” Sotala vaihtoi organisaatiota. ENCEllä on joukkueet nyt CS:GO:ssa ja NHL:ssä.

Lue lisää: Starcraftin hallitseva maailmanmestari Joona “Serral” Sotala jättää ENCEn

Lähde: ENCE Kuvalähde: ENCE