SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Starcraftin hallitseva maailmanmestari Joona “Serral” Sotala jättää ENCEn
  • Aleksi
    Majander

Starcraftin hallitseva maailmanmestari Joona “Serral” Sotala jättää ENCEn

julkaistu: 27.01.2023 14:48

Serral on pelin kaksinkertainen maailmanmestari ja pelin kaikkien aikojen menestynein pelaaja turnausvoittojen perusteella.

24-vuotias Joona “Serral” Sotala aloitti Starcraft-uransa jo 14-vuotiaana vuonna 2012 kun hän sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon WCS:n Suomen turnauksessa ja sai ensimmäisen rahasijoituksensa. Varsinainen läpimurto tapahtui pari vuotta myöhemmin ja vuoden 2017 loppuun mennessä hänellä oli allaan useita turnausvoittoja ja tilillä yli 100 000 dollaria voittorahoja

Serralin uran yksi suurimmista huippukohdista on vuoden 2018 MM-kisat kun hänestä tuli pelin ensimmäinen maailmanmestari, joka ei tullut Etelä-Koreasta. MM-kisavoiton jälkeen tahti ei hidastunut ja seuraavien vuosien aikana hän nousi pelin kiistattomaksi kärkinimeksi ja uusi MM-voittonsa vuonna 2022.

Lukuisat turnausvoitot ovat poikineet Serralille yhteensä lähes 1,2 miljoonaa dollaria, toiseksi eniten pelissä on tienannut korealainen Cho “Maru” Seong-ju, joka on voittanut yli miljoonan.

Serral aloitti ENCE:n paidassa vuonna 2016 ja ehti edustaa organisaatiota seitsemän vuotta. Organisaatiosta lähteminen ei tarkoita, että ura lakkaisi: “Monen yhteistyövuoden jälkeen halusin nähdä, mitä voisin tehdä uuden joukkueen kanssa”, kertoo Sotala ENCE:n tiedotteessa. “Olen kiitollinen kaikesta, mitä ENCE on tarjonnut vuosien varrella ja kuinka pitkälle olen päässyt heidän kanssaan. Starcraftin lisäksi olemme esimerkiksi olleet yhdessä tekemässä Serral Open golfturnausta.”

Serral ei ole vielä julkaissut tietoja uudesta joukkueestaan.

Lähde ja kuva: ENCE