SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
PUBG Europe League players pelaajatcom
 • Hude

PUBG Europe League käynnistyy tänään – ennakkosuosikit ja altavastaajat

julkaistu: 21.03.2019 11:37

PUBG Europe League on Playerunknown’s Battlegroundsin korkein sarjataso, ja liiga on ainoa väylä päästä pelaamaan vuoden kovimpaan turnaukseen: maailmanmestaruuskisoihin. Mukana on huippujoukkueita sekä niukasti karsinnasta mukaan mahtuneita. Ketkä ovat vahvoilla ja ketkä heikoilla jäillä kauden alkaessa? 

Tänään starttaava PUBG Europe League (PEL; Liiga) on kerännyt rosteriinsa huippujoukkueita Euroopan joka kolkasta, ja taso on pitkään PUBGia seuranneen silmiin ainakin korkealla. Kutsujoukkueet olisivat raivanneet tiensä karsinnoista läpi näytöt sammutettuinakin, ja osa karsintojen kautta sisään marssineista joukkueita yllättivät koko yhteisön taidoillaan. Eli lähtökohtana on jo varsin kirjava poppoo joukkueita ja pelaajia.

Kutsujoukkueet

Yhteensä kuusi joukkuetta sai suoran kutsun liigaan:

 • Team Liquid
 • FaZe Clan
 • Pittsburgh Knights
 • Ninjas in Pyjamas
 • Natus Vincere
 • Team Vitality

Jokainen näistä joukkueista on todistanut pelaavansa korkeimmalla sarjatasolla kilpailullisilla meriiteillään. Liquid ja Faze ovat jo PUBGin ensimmäisistä turnauksista lähtien pelanneet nokkapokkaa kana-aterioista, ja Pittsburgh Knights on ollut aivan herrojen kintereillä. NaVi on pystynyt välillä repäisemään itselleen podiumin oikeuttavia sijoituksia, vaikka joukkue ei aivan huipulla ole ikinä pitkään viipynytkään.

Ninjas in Pyjamas (Ent. Welcome to South Georgo) ja Team Vitality ovat joukkueita, jotka ovat kavunneet poikkeuksetta turnauksissa viimeisille kierroksille asti, mutta usein jääneet sijoituksiltaan 5-10 parhaan joukkoon. Suoritukset ovat olleet tasaisia, mutta ei niillä huipulle ole vielä kavuttu.

Kutsujoukkueista kahdessa nähdään suomalaisia pelaajia: Fazessa häärää Anssi “mxey” Pekkonen, ja Liquidissa Samu “Sambty” sekä Jere “Jembty” Kauppinen. Koko kolmikko kuuluu ehdottomasti maailman kärkikastiin, ja sijoituksen podiumin ulkopuolelta olisi suoranainen yllätys. Ennakkosuosikkien viitat ovat nyt annettu.

Karsinnoista mukaan edenneet

Karsinnoissa nähtiin jo huomattavasti enemmän vaihtelua ja väriä, mitä joukkueisiin tulee. PUBG Europe Contendersiin, eli “alemmalle” sarjatasolle, tippui joukkueita, joiden oletettiin marssivan PEL:liin heittämällä, ja mukaan mahtui myös joukkueita, joiden ei oletettu pääsevän mukaan.

Mukana tässä kategoriassa on:

 • Jokers
 • G2 Esports (Ent. PENTA)
 • ENCE (Ent. Excelerate Gaming, o1ne)
 • Red Diamons
 • Raise Your Edge (RYE)
 • M19
 • Winstrike Gaming (Ent. Saunabois)
 • Digital Athletics
 • Team Solomid (TSM)
 • CrowCrowd (Ent. Alpochinki)

Kuten jo yllä olevasta listasta näkee, niin moni joukkue on vaihtanut tai hankkinut itselleen uutta taustaorganisaatiota liigapaikan lunastettuaan. PEL houkutteli varmasti montaa organisaatiota, ja valmiin rosterin rekrytointi oli mitä todennäköisimmin monelle joukkueelle sekä organisaatiolle paras mahdollinen diili. Näin saatiin monta isoa organisaatiota mukaan menoon.

Aloitetaan sinivalkoisilla havainnoilla. Liigassa on peräti kaksi täysin suomalaista kokoonpanoa: ENCE ja Winstrike.

Lähdetään perkaamaan ensin Enceä. Tuo suuri suomalainen e-urheilujätti sai sovittua ehkä jopa yhden planeetan kovimman PUBG-nelikot kanssa yhteistyöstä, kun o1nen kokoonpano haalittiin Encen riveihin. O1ne, jossa pelaavat Miika “miikaz” Kinnunen, Miro “Rustanmar” Ruotsi, Saku “Skuijke” Sajakoski sekä Aki “Tryffeli” Minkkinen, on näyttänyt ansaitsevansa kevyesti paikkansa liigassa. Joukkue ryki itsensä kolmanneksi PEL-karsinnoissa. ENCEä voidaan siis pitää yhtenä liigan kovimmista joukkueista. Allekirjoittanut myöntää ehkä pientä puolueellisuutta joukkueelle, sillä o1nen matkaa pienestä suomalaisesta kokoonpanosta maailmanluokan poppooksi on ollut varsin ilo seurata.

Toinen 100% luonnonmukainen sekä suomalainen joukkue on Winstrike Gaming. Suomen PUBG-scenessä pitkään huipulla keikkunut Saunabois otti PEL-karsinnoissa monien yllätykseksi otteen jatkopaikasta, ja viimeisillä kierroksilla lunasti paikkansa liigassa. Joukkueessa hääräävät kapteeni Teemu “Teme” Kokko, Joonas “Jorzki” Permanto, Olli “Tiikzu” Saarikoski sekä Joonas “NOOKIE” Närväinen. Winstrike ei ehkä näillä näkymin ole vielä ennakkosuosikkien asemassa, mutta nelikko on todistanut pystyvänsä yllättämään tiukassakin paikassa!

Muita huomionarvoisia joukkueita karsinnoista läpipääseitä on muutama. G2 Esports sisältää menestyksekkään PENTA:n kokoonpanon, ja joukkuetta ei missään nimessä tulisi aliarvioida. Toinen esille nostettava joukkue on karsinnat voittanut joukkue Jokers. Suomalaisittain helpommin sanottuna Jokerit nappasi peräti kolme erävoittoa, ja suoriutui muutenkin varsin tasaisen menestyksekkäästi halki karsintojen. Kokoonpanolla on mahdollisuutta yllättää isolla kädellä, mikäli nelikkoa ei oteta vakavissaan.

Tänään sirkus polkaistaan kunnolla käyntiin

Liigan ensimmäinen vaihe (Phase 1) starttaa siis tänään. Vaihe sisältää peräti 60 ottelua, jotka pelataan kolmen viikon aikana. Ensimmäisen vaiheen voittajille pätäkkää on tarjolla $75 000. Yhteensä rahaa on jaossa noin 200 000€ arvosta, joten jokainen kierros merkitsee.

Liigan ensimmäinen vaihe saa päätöksensä 16. huhtikuuta alkavassa FACEIT PUBG Classic turnauksessa, jossa jokaisen aluesarjan (PEL, NPL, Aasia) parhaimmisto pääsee haastamaan toisiaan. Rahaa palkintopotissa on yhteensä 400 000 dollaria, ja tähän pottiin tullaan vielä mahdollisesti lisäämään pelin kosmeettisten tavaroiden myynnistä tulleita tuloja.

Koko turneeta voi seurata pubgin viralliselta Twitch-kanavalta. Ottelut alkavat arkisin illalla kahdeksalta ja viikonloppuisin ilta kuudelta Suomen aikaa. Laitetaan siis twitch-chatti sinivalkoiseksi, ja kannustetaan suomalaiset voittoon!