SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pokémon ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä – Kuvankaunis sarja on katsottavissa ilmaiseksi
  • Niko
    Nikkilä

Pokémon ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä – Kuvankaunis sarja on katsottavissa ilmaiseksi

julkaistu: 03.09.2021 15:37

Nintendon ja Game Freakin kehittämä Pokémon-pelisarja on kiistatta kaikkien aikojen arvokkain mediatuote. Useimmille ihmisille sarjan tutuin oheistuote on mitä todennäköisimmin 22 kauden pituinen Pokémon-animaatiosarja, jonka monet suomalaisetkin takuulla muistavat lapsuudestaan.

Tv-sarja ei kuitenkaan ole ainoa animaatiotuote, jonka kautta Pokémoneista voi nauttia. Lukuisten elokuvien lisäksi Pokémon Company on tuottanut myös internetissä julkaistuja lyhytsarjoja, jotka tarjoavat vaihtoehtoisen näkökulman Pokémon-maailmaan. Näihin kuuluvat esimerkiksi aiemmin julkaistut Pokémon Origins ja Pokémon Generations.

Lyhytsarjoista uusimman, Pokémon Evolutionsin, ensimmäinen traileri julkaistiin eilen. Sarja tulee koostumaan kahdeksasta jaksosta, joista kukin sijoittuu eri Pokémon-alueeseen. Jaksoista ensimmäinen julkaistaan 9. syyskuuta ja ne ovat katsottavissa ilmaiseksi Pokémonin YouTube-kanavalta.

Sarjan piirrosjälki näyttää ainakin trailerin perusteella erittäin laadukkaalta, ja se vetää helposti vertoja japanin tunnetuimmille animaatioelokuville. Pokémon Evolutions on osa pelisarjan 25-juhlavuotta, johon kuuluu sen lisäksi kaksi klassikkopelien uudelleenjulkaisua: Brilliant Pearl ja Shining Diamond. Pelien julkaisupäivä on 19. marraskuuta.

Sarjan perusrakenteita täysin uudistava Pokémon Legends: Arceus julkaistaan sekin heti ensi vuoden tammikuussa.

Pelisarjan ympärillä toimii tietenkin innokas ja aktiivinen kilpapeliyhteisö, jonka sisällä on nähty myös suomalaismenestystä. Aiemmin tänä kesänä nähtiin kokonaan uusi genrevaltaus, kun moba-peli Pokémon Unite! julkaistiin.

Lähde: Pokémon Company Kuvalähde: Pokémon Company