SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hammond Overwatch
  • Atte
    Leppänen

Pelastaisiko 2-2-2-metalukitus Overwatchin?

julkaistu: 20.12.2018 14:24

Overwatch on hahmoluokkiin perustuva räiskintäpeli, jossa damage dealerit, tankit ja healerit tekevät kaikki oman työnsä osana toimivaa, kuuden hengen joukkuetta. Ainakin paperilla näin, mutta käytännössä peli on ollut täysin toinen. Overwatch on kärsinyt pitkään yksipuoleisista metoista, joissa tietynlaiset kokoonpanot jyräävät ottelusta toiseen, eiväkä kaikki hahmot näe peliaikaa välttämättä juuri ollenkaan.

Kerroimme viimeksi Overwatchin huippusuositusta ja ylivoimaisenakin pidetystä GOATS-kokoonpanosta, jota ilmeisesti yritettiin tuoda tietoisestikin tiensä päähän. Viime aikoina keskustelua on herättänyt uusi idea, joka laittaisi pelaajat jonottamaan ottelua jo valmiiksi tiettyyn rooliin siten, että joukkuekokoonpanossa olisi aina kaksi damage dealeria, kaksi supportia ja kaksi tankkia.

Joidenkin pelaajien mielestä tällainen uudistus olisi tervetullut idea. Varmasti suurin osa pelin Competitive-pelimuotoa pelanneista on huomannut, kuinka monet ottelut saavat ikävän käänteen jo ennen varsinaista alkamistaan, kun joukkue alkaa riitelemään keskenään toistensa rooli- ja hahmovalinnoista. 2-2-2-lukituksella tällaisilta väännöiltä voitaisiin ainakin osaksi välttyä ja peli tuntuisi varmasti muutenkin tasapainoisemmalta.

Tällaisessa lukituksessa ongelmana olisi kuitenkin se, Overwatch on suhteellisen monimutoinen peli ja hahmoluokkien lukitseminen tekisi mielenkiintoisempien joukkuekokoonpanojen kokeilemisesta mahdotonta. Lisäksi pelin hahmoluokissa on jonkin verran päällekkäisyyttä, sillä esimerkiksi Brigitte ei ole support-hahmo samassa mielessä kuin vaikkapa Mercy, vaan omaa myös tankin ja damage dealerin ominaisuuksia. Samoin voitaisiin sanoa, että D.Va ei ole myöskään yksinomaan tankki, vaan toimittaa myös DPS:n roolia. Menestyksekkään Overwatch-pelaamisen avainelementtejä on monesti vihollisjoukkueen valintoihin mukautuminen ja joskus paras ratkaisu voi olla esimerkiksi vaihtaa yksi damage dealer -hahmo tankkiin tai toisin päin. Peli on kuitenkin suunniteltu joustavaksi ja monien pelaajien mielestä Overwatchin hauskuus piilee juuri sen joustavuudessa ja mahdollisuuksissa kokeilla hullultakin tuntuvia ideoita.

Kuva: Blizzard Entertainment