SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Overwatch Reinhardt
  • Atte
    Leppänen

GOATS-kokoonpano Overwatchissa – miksi se on niin suosittu?

julkaistu: 27.11.2018 14:23

Overwatchin piirissä on käyty paljon keskustelua huippusuosituksi nousseesta GOATS-tiimikokoonpanosta. Mitä moisella tarkoitetaan, miksi se on suosittu ja miksi tämä on tärkeää?

GOATS-kokoonpanolla (GOATS comp) tarkoitetaan Overwatchissa käytettävää joukkueen kokoonpanoa, johon kuuluu kolme tankkia ja kolme support-luokan hahmoa. Varsinaisia DSP- eli damage dealer -hahmoja ei siis ole lainkaan. Kokoonpano sai nimensä samannimisen amerikkalaisjoukkueen mukaan. Alkuperäiseen GOATS-kokoonpanoon kuuluivat Reinhardt, Zarya, D.VA, Brigitte, Moira ja Lucio. Vaikka perusidea pysyy, voidaan kokoonpanoa varioida tilanteen mukaan, esimerkiksi käyttämällä Kiinan maajoukkueen tapaan myös Winstonia yhtenä tankeista. GOATS on suosittu kokoonpano, sillä se vaikuttaa toimivan tehokkaasti pelin nykyisessä metassa. Kolmen tankin ja suuren alueellisen healin voimin rynnitään läpi vihollisen puolustuksesta, yksilöidään ensin pois alta vihollisten helpoimmat kohteet ja otetaan piste tai payload haltuun raa’alla voimalla.

Myös Meitä on alkanut näkyä eräänlaisessa GOATS-variaatiossa. Winstrike-niminen joukkue käytti Meitä D.van korvikkeena hyvällä menestyksellä ja kyseisessä kokoonpanossa onkin potentiaalia perinteisen GOATSin counterointiin. Mei on kätevä pysäyttämään ja hidastamaan vihollisen voimakasta ryntäystä muureineen ja myös hahmon ultimate-taito Blizzard toimii hyvin tankkeja vastaan, ainakin niin kauan, kun vihollisen D.va ei saa sitä syötyä.

Yksi syy Brigiten kokemiin suuriin nerfauksiin saattoi nimenomaan olla GOATSin heikentäminen. On kuitenkin argumentoitu, että Brigiten shield bashin nerfaus tekee kyseisestä kokoonpanosta entistä vahvemman; nyt, kun Brigitte ei voi enää puskea shield bashillaan vihollisen kilven läpi, on Reinhardt entistä vahvempi valinta. Vaikutti shield bashin nerfaus GOATSiin positiivisesti tai negatiivisesti, myös Brigiten alueellinen heal ja Rally-ultimate ovat tehneet GOATSista erityisen vahvan. Nyt kun Brigiten heal-potentiaalia aiotaan myös nostaa, nähtäväksi jää, pitääkö Brigitte paikkansa kokoonpanossa ja onko GOATS myös jatkossa vahvoilla.

Kuva: Blizzard