SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Pelaajatcom-haastattelu: CS-tähti Ilya “m0NESY” Osipov – “Rentoutuakseni pelaan Dotaa”
  • Sauli
    Rautiainen

Pelaajatcom-haastattelu: CS-tähti Ilya “m0NESY” Osipov – “Rentoutuakseni pelaan Dotaa”

julkaistu: 20.08.2022 14:15

Yksi CS:GO-maailman puhutuimpia nimiä tänä vuonna on ollut 17-vuotias suurlupaus Ilya “m0NESY” Osipov, AWP-pelaaja, jolle uskaliaimmat ovat jo sovitelleet maailman parhaimman CS:GO-pelaajan, Aleksandr “S1mple” Kostylievin, viittaa.

Nuorukainen ihastutti Faceit-servereillä ja Natus Vinceren akatemiajoukkueessa, kunnes tämän vuoden alussa hän siirtyi G2-esportsorganisaation CS-joukkueeseen. Kevätkausi alkoi myrskyvaroituksella, kun m0NESY iski toinen toistaan komeampia highlights-suorituksia alkaen heti kauden aloittaneesta BLAST Premier Spring Groups -turnauksesta.

Lue lisää: Tämä on pakko nähdä! Aleksib:n joukkuetoveri iski mielettömän CS:GO-clutchin

Lue lisää: m0NESY teki sen taas! – 16-vuotias johdatti G2:n Katowice-finaaliin

Huolimatta suuresta hypestä G2-kokoonpanoa kohtaan, ei joukkue IEM Katowice finaalipaikkaa lukuunottamatta saavuttanut suuria kevätkaudella. Tästä johtuen joukkue uudistui kesätauolla, ja Audric “JACKZ” Jug ja Aleksi “Aleksib” Virolainen saivat lähtöpassit. Tilalle tulivat Rasmus “HooXi” Nielsen ja Justin “jks” Savage.

G2 pelaa debyytin uudella kokoonpanolla tänään BLAST Premier Fall Groups -turnauksessa kello 15:00 Team Liquidia vastaan. Näet ottelun suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Lue lisää: G2 vahvisti uuden CS:GO-kokoonpanonsa

HAASTATTELU

Pelaajatcom haastatteli m0NESYA kesällä ennen joukkueessa tapahtuneita pelaajasiirtoja. Aiheina keskustelussa olivat muun muassa hänen oma kokemuksensa CS:GO:n ykköstasolla pelaamisesta ensimmäisen puolen vuoden aikana. Lisäksi Osipov kertoo taustoistaan ja mitä tekisi, jos ei olisi e-urheilija.

Olet ollut nyt puoli vuotta G2:ssa. Miten tiivistäisit ajanjakson ja suoriutumisesi maailman parhaimpia joukkueita ja pelaajia vastaan?

“Heti alusta alken oli aika mukavaa ja meni hyvin. Voitimme hyviä tiimejä ja etenimme heti ensimmäisissä turnauksissa todella pitkälle, se oli minulle tärkeää kokemusta. Harmittaa toki ettemme ole vieläkään voittaneet yhtäkään turnausta. Muutos on ollut siis iso, ennen tätä vuotta en ollut pelannut muualla kuin akatemialiigassa”, m0NESY kertoo.

“Jos miettii eroja, ykköstasolla kaikki pelaavat yksinkertaisesti syvemmin,  esimerkiksi helppojen frägien saaminen onkin yhtäkkiä vaikeaa. Akatemialiigassa sain paljon kaatoja, koska kaikki tekivät paljon virheitä, mutta ykköstasolla kukaan ei tee niitä [naurahtaa]. Nyt täytyy nähdä vähän enemmän vaivaa yksilönä, mutta myös joukkueena, sillä vastustajat tietävät miten pelata tiiminä.”

(Haastattelu jatkuu videon jälkeen.)

@pelaajatcom

Olvarin parhaita paloja Katowicesta 🤩 #pelaajatcom #csgo #olvari #fyp #fry

♬ alkuperäinen ääni – Pelaajatcom

Millaista on olla 17-vuotiaana kilpapeliammattilainen?

“Tämä ura on ollut unelmani, elän nyt sitä mitä olen aina halunnut tehdä. Onnekseni pidän myös matkustamisesta, sillä sitä riittää. Lisäksi se että pelaan kansainvälisessä joukkueessa oli yksi tavoitteistani. Se tapahtui aika nopeasti ja aiheutti kieliongelmia, mutta onnekseni englannin suhteen olen kehittynyt. Alussa kommunikaatio oli vaikeaa , minulle ja Remylle (valmentaja), mutta se helpotti, nyt on miellyttävämpää ja mukavampaa kaikilla”, nuorukainen toteaa sulavalla lontoolla.

“Vanhempani ja perheeni tukevat minua paljon, he kirjoittavat minulle koko ajan ja soittelemme, mutta reissun päällä olen yksin. Veljeni opetti minua alkunperin pelaamaan Counter-Strikeä ja puolusti harrastustani. Hän onkin yksi suurimpia tukijoita mitä minulla on.”

Olet yksi CS:GO:n puhutuimpia uusia tulokkaita. Ovatko huhut totta, että pelaat koko ajan? Entä millä muilla tavoin harjoittelet?

“Pelaan todella paljon. Päivän harjoitusten jälkeen menen samantein Faceit-matseihin kavereiden kanssa. Haluan vain pelata ja yksinkertaisesti nautin siitä. Lisäksi harjoittelen muun muassa seuraamalla valitsemiani pelaajia, jotka pelaavat hyvin,” m0NESY jakaa.

“Ennen G2:sta en katsonut juurikaan demoja, koska en koe sen auttavan minua niin paljon. Kyse ei ole siitä, että olisin laiska, olen vain tietoinen miten opin peliä parhaiten. Toki olen oppinut uusia tapoja katsoa niitä G2-aikanani ja ymmärrän niiden merkityksen.”

“Peleissä haluan vahvoja vastustajia, rakastan tiukkoja matseja, tiedätkö 13–14 tilanteita, tunne kun sellasen voittaa on ihana! Haluan, että heillä ei ole helppoa ja että ottelu on tiukka.”

m0NESY siirtyi Navin akatemiajoukkueesta G2:een väitetysti 600 000 dollarin hintaan. (Kuva: Pelaajatcom)

 

Minkälainen organisaatio G2 on työskennellä ja kehittyä pelaajana?

“Se on loistava. Tykkään miten organisaation sisällä ajatellaan ja miten meitä tuetaan. Pomona Carlos on hyvällä tavalla hullu ja aina suurilla tunteilla mukana.”

Ensimmäinen tier-1 kapteenisi on suomalainen Aleksi “Aleksib” Virolainen. Minkälaista pelaaminen hänen johdollaan on ollut?

“Aleksi on hyvä tyyppi ja todella hauska. Pidän hänen tyylistään. Vaikea selittää, mutta hän on hyvä johtamaan ja osaa tehdä isoja ja pieniä mikromanageeraus-juttuja. Hän tietää valtavan paljon Counter-Strikesta.”

Jos mennään vapaa-aikaan, niin mitä teet, jos et pelaa CS:GO:ta?

“Rentoutuakseni pelaan Dotaa, joka voi kuulostaa oudolta. Minulla on 3500 tuntia siinä. Se ei ole ensimmäisen persoonan ammuntapeli vaan strategiapeli, ja ero tuo sen rentouden. Tykkäsin monista Dota-joukkueista ja pitkään halusin siinä ammattilaiseksi. Lopulta päädyin takaisin Counter-Strikeen”, m0NESY paljastaa. Kysyttäessä mitä hän tekisi, jos esportsia ei olisi, vastaa hän seuraavasti.

“Jos esportsia ei olisi, en rehellisesti tiedä mitä tekisin vaihtoehtoisessa elämässäni.”

(Haastattelu jatkuu videon jälkeen.)

@pelaajatcom

Vittu se on kylmä jätkä #pelaajatcom #fyp #csgo

♬ alkuperäinen ääni – Pelaajatcom

Onko sinulla lempipelaajia?

“Jos ei oteta omasta tiimistäni, niin B1T, jonka kanssa ollaan pelattu aiemmin. Lisäksi headtr1ck ja fear, ja toki s1mple, mutta se on itsestäänselvä valinta.”

Pakko kysyä. Kumpi on parempi, NiKo vai s1mple?

“Ei voi verrata [nauraa].”

m0NESY pelaa uudella kokoonpanollaan tänään kello 15:00 alkaen, kun lohko B pyörähtää käyntiin BLAST Premier Fall Groups -turnauksessa. Näet kaikki Blast-ottelut suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Selostajina toimivat tänään Aleksi “Oonraimo” Takkinen ja Arttu “Olvari” Hämäläinen.

Kansikuva: Pelaajatcom