SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Pelaaja vaihtui vain kuukausi major-voiton jälkeen – Tämä CS-joukkue teki ennätyksen hieman toisella tavalla
  • Toimitus

Pelaaja vaihtui vain kuukausi major-voiton jälkeen – Tämä CS-joukkue teki ennätyksen hieman toisella tavalla

julkaistu: 23.06.2023 13:23

Uutisoimme eilen Vitalityn pelaajamuutoksesta Counter-Strike-kokoonpanossaan vain 32 päivää sen jälkeen, kun tiimi voitti majorit organisaation kotikisoissa Pariisissa.

Lue lisää: CS-majoreiden voittajajoukkueen yllätyspäätös: Vaihtaa pelaajia

30-vuotias Peter “dupreeh” Rasmussen, ennätyksien pelaaja, muun muassa viisinkertainen major-voittaja, saa väistyä OG:sta tutun Shahar “flameZ” Shushanin tieltä, joka täytti siirron julkistuspäivänä 20 vuotta.

Vitalitylla meni siis 32 päivää muutoksen tekemiseen, mutta se ei ollut edes CS:GO-historian lyhin pätkä. Kun Gambit voitti Krakowassa majorit vuonna 2017, pelinsisäinen johtaja Danylo “zeus” Teslenko siirtyi muihin tehtäviin vain 17 päivää myöhemmin.

Kolmanneksi vähiten aikaa meni Outsiders-joukkueella, joka voitti Rion majorit viime syksynä ja penkitti David “n0rb3r7” Danielyan 56 päivää myöhemmin. Toki Danielyan teki paluun joukkueeseen tämän kevään katastrofaalisten major-karsintojen yhteydessä.

Lue lisää: Puolustava major-mestari kriisissä – pelaajavaihto kesken RMR-karsintojen

Pisimpään major-voittajista on yhdessä pysynyt ylivoimaisesti kaksi kokoonpanoa, Virtus.Pro ja Astralis.

Astralis oli samalla kokoonpanolla yhdessä 943 päivää toisen major-voittonsa, joka oli ensimmäisen Emil “Magisk” Reifin kanssa, jälkeen, kunnes 2021 keväällä Nicolai “device” Reedtz lähti Ninjas in Pyjamasiin – ja on tullut sittemmin takaisin.

Ylivoimainen voittaja on kuitenkin Virtus.Pro. Legendaarinen kokoonpano, johon kuuluivat Wiktor “TaZ” Wojtas, Filip “NEO” Kubski, Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski, Paweł “byali” Bieliński ja Janusz “Snax” Pogorzelski, voitti majorit kotikentälllään Katowicessa vuonna 2014. Kului peräti 1423 päivää ennen kuin tiimi teki muutoksia kokoonpanossaan, kun TaZ lähti joukkueesta.

Ainoa yhä samalla kokoonpanolla pelaava major-voittaja on Faze, joka vei pelin arvostetuimman pytyn vuosi sitten Antwerpenissa.

Kuva: ESL