SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Puolustava major-mestari kriisissä – pelaajavaihto kesken RMR-karsintojen
  • Juuso
    Syngelmä

Puolustava major-mestari kriisissä – pelaajavaihto kesken RMR-karsintojen

julkaistu: 08.04.2023 13:38

 

CS:GO-historian viimeinen major-turnaus pelataan Ranskan Pariisissa 8.–21. toukokuuta. Viimeiset suljetut karsinnat ovat parhaillaan käynnissä Aasian, Amerikkojen ja Euroopan ensimmäisen karsintalohkon osalta. Paikkansa Pariisin major-turnauksessa ovat varmistaneet kahden päivän jälkeen kaksi joukkuetta, Natus Vincere ja fnatic. Molemmat joukkueet voittivat kolme ottelua peräkkäin ja pääsevät täten suoraan Legends-vaiheeseen.

Puolustavan major-mestarin, Virtus.pron [entinen Outsiders], odotettiin etenevän leikiten jatkoon karsinnoista. Totuus on kuitenkin toisenlainen, kun avauskierroksen rutiinivoiton jälkeen [SAW 16–9] kokoonpano hävisi kahdelle altavastaajajoukkueelle, ensin B8:lle niukasti 14–16 ja sen jälkeen Into the Breachille 13–16.

Joukkue kohtaa tänään toisen kriisissä olevan kokoonpanon, kun vastaan asettuu kuolemanpelissä edellisen major-turnauksen semifinalisti MOUZ. MOUZ:in taival on sekin ollut vaikea, kun joukkue on kärsinyt tappiot sekä B8:lle että ranskalaisjoukkue Falconsille.

Virtus.pron ja MOUZ:in välinen ottelu pelataan “paras kolmesta” -periaatteella kello 15.45 alkaen. Pelaajatcom näyttää major-karsinnat suorana Twitchissä. Oli ottelun tulos mikä tahansa, jättipettymys on varmuudella edessä.

Voittava major-kokoonpano hätiin

Virtus.pro on pelannut maaliskuusta lähtien 19-vuotiaan Aleksandr “KaiR0N-“ Anashkinin kanssa. Ensimmäiset turnaukset vaikuttivat menevän nuorukaiselta hyvin, mutta joukkuejohdon mielestä major-paineet ovat 19-vuotiaalle selvästi liikaa.

KaiR0N- siirtyy sivuun MOUZ:ia vastaan, kun hänen tilalleen asettuu Rio de Janeiron major-voittaja, David “n0rb3r7” Danielyan. Virtus.pron toimitusjohtaja Nikolai Petrossian tunnustaa, että KaiR0N- on kärsinyt paineista.

– Nuoret pelaajat eivät aina opi kestämään paineita nopeasti. Nyt niin on tapahtunut ja olemme päättäneet vaihtaa n0rb3r7:in pelaavaan kokoonpanoon päivän ottelussa, Petrossian sanoo.

Lähteet: HLTV, Virtus.pro | Kuva: Virtus.pro